Manapság emeletes vagy egy szintes házat érdemes venni/építeni?
Én pont ezért vagyok lépcsőellenes. :)
Hogy a saját lakásomban minden vacakért lépcsőt másszak, le, fel, naponta ötvenszer... Elég volt a lépcsőzésből, mikor még panelben laktam.
Anno apámnak is hiába mondtam, hogy a házba felvivő 7 lépcső sok lesz, mert akármi is történhet. Eltelt tizenvalahány év, aztán most elég nehézkesen, a korlátba kapaszkodva megy le az udvarra, ahelyett, hogy csak kilépne.
Sok 50 fölötti ismerősöm van, akinél üresen áll az emelet, tetőtér, mert ő már nem nagyon bír felmenni, a gyerek meg elköltözött vagy tanul valahol távol. Ha egy szint lenne, akkor még egy-két helyiséget szívesen használna.
tok felesleg, esetleg ugy h szoba van fent kiepitve, de pl nalunk igy is van 4 szoba, ebbol 1 et ki akarok nyitni a nappalihoz boltivvel.
raadasul a 2 nagy szobat nyugodtan el lehetne osztani 3 ba!
ellentétes szempontok vannak :
1. mekkora a telek ???
2. milyen beépítési %-a van ???
3. rá férne a kívánt alapterület egy szinten is ???
4. HA igen, akkor nem csinálnék emeletet, bár érdemes olyan tető és födémet csinálni, hogy egyszerűen beférjen majdan egy lépcső és egy-két helység a tetőbe.
5. a földszintes háznak egy M2-re vetítve jellemzően magasabb a energia vesztesége /azonos szigetelést feltételezve/
Oké, hogy most nem gond a lépcsőzés, de az ember megöregszik idővel, vagy baleset éri, stb.
Egy egyszerű influenza elég, hogy ne legyen kedve egész nap a lépcsőn szaladozni, ha inni akar valamit, vagy belenézni a hűtőbe, vagy csenget a postás, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!