Könnyűszerkezetes házaknak milyen negativumai vannak?
Előnyei:
vékonyabb falak
gyorsan felépíthető
könnyű átépíteni
elvileg olcsóbb de szerintem nem
Hátrányai:
-drága
-nem időtálló
-rossz hangszigetelés
-tűzveszélyes
-szerkezetileg nagyon gyenge, így nem lehet ide oda mindenféle súlyt tenni egy felsőbb szintre.
könnyű elrontani a kivitelezését
-karbantartást igényel, pl. ha fa akkor szétrohadhat.
-egy nagyobb viharban meg is vetemedhet!!
-biztosítást szinte lehetetlen rá költeni vagy csak horror áron
-eladni nem lehet
-gombásodik, penészesedik
-szélben recseg, ropog
Summa summarum drágább és rosszabb mint egy hagyományos ház, ezért nem véletlen hogy senki nem épít ilyet Magyarországon.
"elvileg olcsóbb de szerintem nem"
bocs nem ezt akartam írni hanem? elvileg jobban hőszigetel, de ez nem így van szerintem. Néztem már pár ilyen házat hőkamerával és a tapasztalat hogy több és nagyobb hőhíd van bennük.
Gondos kivitelezés esetén:
A faliszekrények helye rögzített
A kis tömeg miatt kis hőtehetetlenség ezért a légkondi nem megkerülhető
Valaki azt írta, hogy drága. Szerintem is igaza van, mert egy téglaháznál nem a falazat teszi ki a legnagyobb költséget, hanem minden olyan ami a könnyűszerkezetesnél is megvan. Egy 38-as téglafal cirka 7000 Ft anyagköltség négyzetméterenként, levakolva. Vagyis egy 100 nm-es ház ilyen költsége 1,5 mila. Ez sok?
Oké, a falrakás munkadíja és a vakolásé meg még 3 M, ellenben a könnyűszerkezetest összerakják 1M-ból. Nyertél 2 milát, de van egy sufnid.
"Mi imádjuk, nem mennénk penészedő téglaházba."
Mert hiányoznának a gombák??? A könnyűszerkezetes ház nagyszerűen tud ám a penészen felül gombásodni is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!