Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Kell a Ladomat 21-60 vagy...

Mugen81 kérdése:

Kell a Ladomat 21-60 vagy csak pénzkidobás?

Figyelt kérdés

Vegyestüzeléses központi fűtés csináltatok és puffer tárolót akarunk illeszteni a rendszerbe!

A neten mindenfelé azt olvasom hogy a ladomat alapeleme az ilyen rendszereknek!

A fűtésszerelőm le akar beszélni róla hogy csak pénzkidobás nélküle is tökéletesen fog müködni!

Ha valakinek van ilyen rendszere ladomattal vagy nélküle mi a tapasztalata?Köszönöm!

2014. ápr. 14. 18:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Én beépíttettem a Laddomatot. Egy kéménybe épített füstcsőtermosztát vezérli. És elé egy iszapleválasztót épített a mester, hogy a szivattyúját kímélje.

Igaz, ő már a második fűtésszerelő garnitúra főnöke volt, mert az első csapatot néhány baklövés és határidő csúszás után egyszerűen elzavartam.

A Laddomat óvja a kazánodat, és már a tüzelés elején is kellően magas hőfokon tartja a kazán vízterét, hogy a forró füstből a savas kátrányok ne csapódjanak le. Amit a Laddomaton árban buksz, azt kazán-élettartamban bőven megnyered.

Ráadásul a Laddomat a tűz leégésekor a parázs hőjét is hasznosítva még táplál a pufferbe hőt, szóval a tüzelőanyagból a lehető legtöbb fűtőértéket a javadra igyekszik fordítani.

Kérj valódi szakembertől tanácsot, hogy a házad hőigényéhez mekkora kazán, mekkora puffertároló és mekkora Laddomat kell. Sz@r tervezéssel rettentően el lehet baltázni. Jó tervezéssel nálam csak egy alkalommal kell begyújtani, és a jól felfűtött puffer egész éjszakára és nappalra elég. Ja, és nem kell állandóan odafigyelni a kazánra és nyitni, zárni, szabályozni, mert a Laddomat ezt elvégzi helyettem.

Aki ellenzi a Laddomatot, az vagy nem érti a működését, vagy múlt századi ismeretekkel és elavult szaktudással rendelkező vén begyepesedett szaki, és nem profi XXI. századi jó szakember.

2014. ápr. 15. 10:03
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha sajnálod rá a pénzt akkor van olcsó sima keverőszelep (vagy az egyik vagy a másik,de ha nem akarsz szívni akkor az egyik az kell...)

Amúgy a keringető árammal megy és áramszünet esetén nem keringeti és ha előtte úgy igazán megindult a kazán ...viszont pl a laddomat ilyen esetbe cirkuláltatja a kazán és a puffer között a vizet.

Nekem a szerelő sima keverő szelepet mondott,nah de akkor már nagyon túl léptük az egész bulira szánt keretet és hát valami 20000 ft-lett volna,arra a kérdésemre,hogy anélkül is menni fog bólintott a szerelő így hát oké nekem olyan nem kell.Még csak ősz volt és enyhe idő,de 1 hónap fűtés vagyis inkább fát pazarló kazán kínzós és az idegrendszeremet szaggató rémálom után hívtam a szerelőt,hogy amint tud jöjjön és ezek után nekem már ne is sima keverőt hozzon hanem ladomatot mert az idegrendszerem taccson és arról minden jót olvastam.

Már csak azt sajnálom,hogy elsőre nem azzal indítottunk.

2014. ápr. 16. 20:47
 3/4 A kérdező kommentje:
Én eddig is Laddomat felé húztam,de úgy látom a tapasztalatok is ezt támasztják alá!
2014. ápr. 16. 21:45
 4/4 A kérdező kommentje:

Ma meghozták a laddomatot!

63 fokos patron van benne!

Nem alacsony?

A tietekben hány fokos van?

2014. ápr. 30. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!