Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Gázbojlercsere - engedély...

Gázbojlercsere - engedély (ek) : mire lehet FÉG V4 (átfolyós vízmelegítőt) lecserélni, hogy ne kelljen engedély, illetve átépítés (kéménybélelés)?

Figyelt kérdés

Persze a gázkészülékcseréhez engedély(ek) kellenek, ami talán nem lenne baj(költség?) de mivel a kémény béleletlen(tudtommal) ezt nemigen fogom megkapni.

DE:

nem kell engedély, "ha ugyanolyan teljesítményû és osztály-besorolású gázkészülékre cseréljük le a régit."

[link]

Tudja valaki, hogy ez a gyakorlatban mit jelent? lehet pl. szintén nyílt égésterü, de õrláng nélküli Bosch-ra cserélni a FÉG-et...?

Van vkinek biztos információja, illetve kitöl lehet ilyet.

További kérdés, hogy a beszerelõ cég felel-e ha valamilyen engedélyeztetés kimaradt, és ebbõl késõbb bajom lesz?

(õk állítják, hogy nem kell engedély, de a kéményseprö a következö ellenörzésnél elzáratja a gázt)

Megj: csak melegvízröl van szó, fütés nem erröl megy, tehát "csak" pár ezer Ftos tétel havonta ha villanyra cserélem.

További információt itt tettem ki:

http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__epitkezes__5357595-feg..

2014. febr. 9. 14:23
1 2
 11/12 anonim válasza:
Szia! Én is hasonló cipőben járok. Az a lényeg, hogy idén (2015) lecseréltettem csak úgy -sajnos- a régebbi típusú FÉG átfolyós gázbojleremet egy új FÉG gázbojlerre. Majd szóltam a Főkétüsznek, hogy engedélyezzék, mivel téves infókat kaptam hozzá nem értő emberektől, ill. maga a szerelő egy büdös szóval nem mondta volna, hogy mi a pontos eljárás a Főkétüsszel szemben ilyen helyzetben. Mert hogy a vége az egésznek az lett, hogy kijöttek a kéményseprők a Főkétüsztől, hiába van a házban bélelve a kémény, de valamilyen olyan elszívó ventillátor nincs benne ami kéne, így az új gázbojleremet le kell szereltetnem, és azt mondták, hogy ha előtte szólok, mielőtt lecseréltettem volna a régit az újra, akkor sem adták volna meg az engedélyt, mert nincs a háznak meg ez az elszívó ventillátora. Ami állítólag vmi 8millió forintba kerülne. Azt mondták, vagy vissza szereltetem a saját régimet-ami már nincs meg! Vagy innentől fogva melegítsem a vizemet villannyal....hát de az meg drágább! Szóval létezik esetleg ilyen megoldás, hogy egy ugyanolyan típusút felszereltetek? Vagy innentől fogva nem szereltethetek semmilyen másik gázbojlert?
2015. dec. 28. 13:24
 12/12 anonim válasza:
11-es vagyok. Ez még lemaradt: a társasház, amiben lakom, mindenkinek átfolyós gázbojlere van a fürdőszobájában. Tehát ebből kiindulván, józan paraszti ésszel nézve, azt gondolom, hogy egy ugyanolyan típusú gázbojlert vissza kéne szereltetnem az új helyére, és abba nem lehetne belekötniük! De elég bürokratikus az egész Főkétüsz, és állítólag ez az új törvény, hogy nem lehet másikat felszerelni. (A régim viszont már majdnem kilyukadt olyan rossz állapotban volt.)
2015. dec. 28. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!