Gipszkartonozással kapcsolatosan valaki segíteni?
Figyelt kérdés
Egy szobát szeretnék leválaszatani, tetőléccel és arra menne a gipszkarton. A földttől a plafonig futó lecek között mennyire kell megerősítést csinálni?2014. jan. 1. 20:12
1/8 anonim válasza:
Tetőléccel? Miért nem veszel hozzá profilt? Az tartósabb erősebb. Am a mennyezet ill a padló közt függőlegesen kb 30-40 cm enként nyomathatsz egy lecet, a két oldala ugye a karton, közé meg a szigetelés.
2/8 A kérdező kommentje:
Szerintem ez is megállja a helyét. Egyébként a szoba magasabb, mint egy lap gipszkarton, ilyenkor a két gipszkarton találkozásánál kell erősítést csinálni?
Láttam olyat, ahol nem raknak szigetelést, a plafonon, és a tető alatt van üveggyapot.
2014. jan. 1. 20:27
3/8 anonim válasza:
Az ok, hogy ott van szigetelés, a készülő falba írtam h mehet. Még akkor is, ha csak a szobát választod le. Am nem teherhordó fal lesz azt rem tudod. Igazából érdemes keresztbe is tenni merevítést!
4/8 A kérdező kommentje:
Írtam egy privát üzenetet!
2014. jan. 1. 20:51
5/8 anonim válasza:
TETŐLÉCBŐL Falat?!?!?!?
Olyan harmat gyenge lesz, hogy ihaj! Ha leválasztás, akkor nyilván ajtó is kerül bele. Azt mi fogja megtartani?
Ha tisztességesen akarod megcsinálni, akkor UW 75 + CW 75 profilokat használsz, belmagasságtól függően 1 vagy 2 réteg kartonnal.
6/8 anonim válasza:
Lehet cseréplécből falat építeni, csak duplán kell a lécet rakni. Fogsz két méretre vágott lécet és az egyik lapjára csavarozod a másikat kantra állítva ( bramac lécből) így kapsz egy 8 cm vastag oszlopot, ami elég merev falszerkezetnek. Ugyan úgy elég 60 cm rakni az oszlopokat. A sok anyag és körülményesség miatt én a profilt ajánlom.
7/8 A kérdező kommentje:
5-ös: és amíg nem volt profil szerinted mivel csináltál? :)
Nagyon jól bírja az ajtót.
2014. jan. 9. 23:04
8/8 anonim válasza:
Amíg nem volt profil, addig 5×10 cm-es fákra, mostanság vagy olyanra, vagy profilra. A gyártók meg valószínűleg azért nem oktatják a tanfolyamaikon a tetőlécet, mert nem elég felvilágosultak.:S Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!