Zárt radiátoros fűtési rendszernél normális a rendszeres légtelenítés?
kellene még egy kis víz abba a rendszerbe.
valószínű, hogy a tágulási tartály van rosszul méretezve. nagyobb kellene!
Első és legfontosabb: a mindig mindkét i betűje rövid i !
Másodsorban három hónap nem feltétlenül elég egy tisztességes légtelenítődéshez (hű de szép szó!). Ez függ attól is, hogy mennyire vannak jó helyen az automata légtelenítők (már ha vannak egyáltalán). Illetve, mint azt már előttem írták, a tágulási tartály méretezése is sokat számít. Nagyon sok fűtésszerelőnek lövése sincs, hogy hogyan kell méretezni, mire kell figyelni a beépítésekor. De jobb esetben pusztán csak idő kérdése és megszűnik a probléma. Mondom 3 hónap az még nem sok.
Csak elírtam, a második mondatban már helyesen írtam....
Nem kellett méretezni tágulásit, mert alapból benne van a kazánban és nincs automata légtelenítő sem.
Engedtem még hozzá vizet, ahogy itt javasolták és a buborékolás megszűnt. Most a nyomás 2b - 2,6b között mozog és nem csökken.
Bocs, a kekeckedésért, többet nem fordul elő, ígérem!
A tágulásit akkor is méretezni kell. Függ a rendszer űrtartalmától, az előfeszítési nyomása pedig a rendszer hidrosztatikai nyomásától, illetve a nullpont helyzetétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!