Van értelme, hogy csak az észak-keleti falara tegyek hőszigetelést?
Vékonyabb, azaz 8-10 cm is sokat számít.
Ettől kevesebbnek nem érdemes nekifogni.
Nekem van egy hőszigetelendő falam. Kaptam árajánlatot 4 cm vastag szigetelésre:
A szigetelés -ami lényegében a megtakarítást fogja okozni- mindössze 40 eFt. A többi 260 eFt állványozás, munkadíj, színezés, ragasztó, segédanyagok.
Következésképpen 12 cm-t fogok felrakni. Így a szigetelés ára lesz 160 eFt, és a többi költség így is változatlanul 260 eFt marad.
Megnéztem táblázatban, hogy a passzív ház minimális célértékéhez 20 cm vastag EPS anyag kellene, tehát egyáltalán nem túlzás a 12 cm.
Egyetértek az előttem szólóval, hogy a padlással kezdjed. Ott nem kell ragasztani, színezni, állványozni, nincs útban senkinek és jókora összefüggő felület adott.
Födémen javasolt a 30 cm vastagság. A lépésálló anyagok 5-10 szer drágábbak, mint a vattacukor szerű. De hát valamit valamiért, ha járni akarsz a tetején, akkor meg kell fizetni az árát.
Ha csak részben hőszigetelsz, a határvonal kb. 1 méteres sávban behúzza a hideget.
Tehát ha csak egy 2 méter széles tekercset legurítasz a szoba tetejére, az kb, semmit sem ér.
Panelházaknál sincsen nagy ereszkilógás. Max 5 cm bádoglemez. Amúgy tényleg jó az 1 méteres ereszkilógás, ez vitathatatlan, de, ha jó a homlokzat, nincsenek repedések a falon, akkor nem lesz nedvesedési probléma a pici ereszkilógás miatt.
Az ablakot kiteheted külső falsíkra, a műkövet megszüntetheted, helyette egy könnyű lemez párkányt rakhatsz a hőszigetelésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!