Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Gázkazán fogyasztás - Keingető...

Gázkazán fogyasztás - Keingető bekötés?

Figyelt kérdés

Sziasztok, Vettünk egy házat, ahol van egy vegyestüzelésű régi (talán 83-as kazán) és egy éti-t-25-ös. Jelenleg mivel nincs még fánk, gázzal fűtünk.A jelenlegi körülmények között 12-13 m3 gáz fogy el egy nap alatt. Nem tudom, hogy hihetek-e a régi típ. hőfokszabályzónak de kb. 26-27 fok van a lakásban. A ház 3 szintes, 2 van beépítve,alagsor és földszint 80nm. Az alagsorban van a kazán, nincs fűtve, csak a fűtéscsövek cikáznak, a földszint fűtött. Sok ez a mennyiség?

A keringető szivattyú is szerintem bután van bekötve, mert a felső hőfokszabályzóval azt szabályzom, hogy hány foknál kapcsoljon be a szivattyú. Így meg a radiátorok felső fele jó meleg az alsó fele meg csak langyi ha nem megy. Szerintetek jól van bekötve a keringető? Illetve ha nem jó, nincs valaki akit tudnátok ajánlani és megnézné K.E megyében? Köszönettel: oki

#keringető #GÁzkazán
2013. nov. 6. 07:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 80 nm-en fogy napi 11 köbméter a legnagyobb hidegekben és úgy van 20 fok a lakásban és a ház jól szigetelt.

27 fok az már kibírhatatlan meleg, még a panelokban sem megy 24 fölé, pedig az már egy kertesházi embernek elviselhetetlenül sok. 18-22 között lenne az ideális.

Szerintem a fogyasztás reális egy ekkora légmennyiségnél, mivel most nincs igazán hideg, viszont a 27 fok az számomra érthetetlen. Ellenőrizd más hőmérőkkel is, de ilyen melegben már beizzadsz a takaró alatt este. Lehet, hogy a termosztát megfáradt.

2013. nov. 6. 11:03
 2/9 anonim ***** válasza:
59%
A keringető szivattyút nem kehet rosszúl bekötni ,illetve az nem befolyásolja a hőfokot.Termosztát ,és légtelenitési és gond lehet .
2013. nov. 6. 16:59
 3/9 anonim ***** válasza:

"A keringető szivattyú is szerintem bután van bekötve, mert a felső hőfokszabályzóval azt szabályzom, hogy hány foknál kapcsoljon be a szivattyú. Így meg a radiátorok felső fele jó meleg az alsó fele meg csak langyi ha nem megy."

Sajnos ezen a típuson így működik, elméletileg le kellene állni a kazánnak ha leáll a keringetés, de nálatok bizonyára tovább kering a gravitáció miatt, ezért fűt (és eszi a gázt) tovább!

Én lehet, hogy beépítenék egy mágnesszelepet is a visszatérő ágba.

ÉTI gázkazán szerkezeti megoldása 

1, huzatmegszakító 2, burkolat 3, égéstermékgyűjtő 4, kazántermosztát 5, gázcső 6, gázcsap 7, Junkers automatika 8, termoelem, 9, főégő 10, gyújtólángégő 11, kazántest 12, elektromos csatlakozás 13, hőmérő 14, kiegyenlítő vezeték 15, háromjáratú csap 16, hőcserélő 17, keringetőszivattyú 18, fűtővízvezeték 19, szikragyújtó 20, helyiségtermosztát

[link]

2013. nov. 6. 20:10
 4/9 anonim ***** válasza:
Ja, és az őrláng is képes napi 1 m3-t elégetni. Lehet megérné valami modernebb kazánra cserélni!
2013. nov. 6. 20:11
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Hívok egy szakit. :-)
2013. nov. 6. 21:51
 6/9 anonim ***** válasza:

Ugyanilyen ÉTI Termotéka 25 - ös kazánunk van , de már 3 éve nem fűtöttünk vele , áttértünk a fára.

Lehet hogy hülyeséget írok de :

1. Ha csak a radiátorok fele meleg , akkor levegőztetni kellene , ezt fűtési szezonban többször kell csinálni.

Feltöltöttétek vízzel a rendszert ?Ha nincs elég víz a radiátorokban , akkor aztán nem lesznek melegek.

2. Nem tudom mi bajod a keringetővel , az őrláng ég egész nap , amikor pedig fent alacsony a hőmérséklet , akkor elindul a kazán és a szivattyú is , nincs ezzel gond.

3.A termosztát hőmérője lehet hogy nem pontos ( mivel a kazán cirka 35 éves ), vegyél egy hőmérőt.

Nem igaz , hogy a 20-22 fokot összekevered a 27 fokkal...

2013. nov. 7. 13:34
 7/9 anonim ***** válasza:
Egyébként 3 hete pucoltattuk ki az ugyanilyen kazánunkat , a gázostól megkérdeztem , hogy megérné e új kazánt venni , azt mondta , a kondenzációssal 15 %- ot spórolnánk a gyakorlatban ( elméletben ennek többnek kéne lennie ) , de a radiátorokat is cserélni kellene , mert az üledék elrontaná az új kazánt.
2013. nov. 7. 13:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Azt is érdemes megfontolni, hogy ha 1 fokkal kevesebbel is beéred, az átlag 6 % megtakarítást eredményez.
2013. nov. 7. 23:32
 9/9 anonim ***** válasza:
Tényleg át kéne nézetni valami szakival,szerintem az a termosztát a ludas.Viszont nekem is ilyen kazánom van,jól működik,bár lehet,hogy többet fogyaszt a korszerűbbeknél,viszont a szaki mondta,hogy nem érdemes cserélni,amíg van hozzá alkatrész,mert az új kazánok pár év alatt tönkre mehetnek,s aztán oda a nagy megtakarított pénz az új kazánra,tehát nem érdemes cserélni,ezek a kazánok még nem ebben a kapitalista világban születtek.(de ebbe ne menjünk bele)
2014. máj. 8. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!