A kályhát a szombán égőnek érzem?
"Kicsit "régimódi", dehát valahogy fűtened kell"
Dehogy régimódi! Manapság megint nagyon "trendy" fával fűteni, hiszen mindenkit le akarnak beszélni a fosszilis energiahordozókról, és a fa megújuló energia hordozó!
Mondd azt, hogy a környezettudatosság miatt fűtesz fával, és akkor nem érzed majd cikinek, sőt a többiek is fel fognak nézni rád!
Valóban újra reneszánszát éli a fával történő fűtés.
Egyre több ismerősöm állít be újra a szobájába kandallót, kályhát vagy cseréli le a gázkazánt fatüzelésű kazán és puffertartály kombinációjára.
Nem tudom, én általában délután gyújtok be, ugye akkor vagyok otthon, tehát ilyenkor megy a fűtés, ilyenkor jönnek vendégek. Én sosem éreztem kellemetlennek, hogy begyújtok előtte. Ez persze főleg a barátokra igaz, ha valaki mondjuk hivatalos ügyben jön, akkor nem állok neki begyújtani, de nem azért mert szégyelleném, hanem azért, mert azzal nem akarom az idejét rabolni.
Egyébként barátnőmék távfűtéses lakásban élnek, és azelőtt nemigen volt szerencséje fatüzeléshez. Mégsem zavarta egyáltalán. Sőt azóta már megtanult begyújtani is, Ő kifejezetten élvezi. Meg azt is, hogy amit játszadozik az agyaggal, azt a kályhában ki tudjuk égetni :)
Szerintem nem kellene hogy zavarjon, teljesen természetes, és igen komfortos fűtési mód. Ráadásul tavaszvégén, nyár elején egy jó kis testmozgás felvágni a tüzelőt, és a gyújtóst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!