Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » A kályhát a szombán égőnek érzem?

A kályhát a szombán égőnek érzem?

Figyelt kérdés
Szóval az a problémán hogy olyan égőnek érzem azt hogy fával fütök, égőnek számit hogy fát kell vágni és begyujtani?

2013. okt. 22. 23:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

"Kicsit "régimódi", dehát valahogy fűtened kell"

Dehogy régimódi! Manapság megint nagyon "trendy" fával fűteni, hiszen mindenkit le akarnak beszélni a fosszilis energiahordozókról, és a fa megújuló energia hordozó!

Mondd azt, hogy a környezettudatosság miatt fűtesz fával, és akkor nem érzed majd cikinek, sőt a többiek is fel fognak nézni rád!

2013. okt. 23. 08:53
 12/22 A kérdező kommentje:
:) Köszönöm a válaszókat! :)
2013. okt. 23. 11:03
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Valóban újra reneszánszát éli a fával történő fűtés.

Egyre több ismerősöm állít be újra a szobájába kandallót, kályhát vagy cseréli le a gázkazánt fatüzelésű kazán és puffertartály kombinációjára.

2013. okt. 23. 11:45
 14/22 anonim ***** válasza:
Hát...szerintem sokkal királyabb dolog mint gázzal fűteni. Azért olyan emberesebb rönköket összehasogatni nem kis feladat, de én még a sima hasogatáshoz is balf..sz vagyok, tesóm meg jól ki van hátasodva tőle. :D
2013. okt. 24. 21:52
 15/22 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem égő szerintem. Egyrészt a kályha és a kandalló is dekoratívabb mint egy konvektor vagy esetleg radiátor. Aztán a cserépkályha melegét nem lehet utánozni. Méterekre van tőlem, mégis érzem, ahogy kellemesen melegíti a hátamat, az meg csak hab a tortán, hogy nem fizetem rá a gatyámat. Pedig hogy rá akartak beszélni minket, hogy vezessük be a gázt a kályhába, mert piszok olcsó, és szuper jó lesz. Szerencsére van leszálló ág is, így újrarakás nélkül amúgy sem lehetett volna. De jobb is :)
2013. okt. 25. 07:49
 16/22 A kérdező kommentje:
Csak én égőnek éreztem mikor vendég volt és be kelletet gyújtani, kellemetlenül éreztem magam!
2013. okt. 25. 10:58
 17/22 anonim ***** válasza:

Nem tudom, én általában délután gyújtok be, ugye akkor vagyok otthon, tehát ilyenkor megy a fűtés, ilyenkor jönnek vendégek. Én sosem éreztem kellemetlennek, hogy begyújtok előtte. Ez persze főleg a barátokra igaz, ha valaki mondjuk hivatalos ügyben jön, akkor nem állok neki begyújtani, de nem azért mert szégyelleném, hanem azért, mert azzal nem akarom az idejét rabolni.

Egyébként barátnőmék távfűtéses lakásban élnek, és azelőtt nemigen volt szerencséje fatüzeléshez. Mégsem zavarta egyáltalán. Sőt azóta már megtanult begyújtani is, Ő kifejezetten élvezi. Meg azt is, hogy amit játszadozik az agyaggal, azt a kályhában ki tudjuk égetni :)

Szerintem nem kellene hogy zavarjon, teljesen természetes, és igen komfortos fűtési mód. Ráadásul tavaszvégén, nyár elején egy jó kis testmozgás felvágni a tüzelőt, és a gyújtóst.

2013. okt. 25. 12:30
 18/22 anonim válasza:
Honnan veszed hogy égő a kályha?
2013. okt. 26. 16:12
 19/22 anonim ***** válasza:
Messzemenőkig nem értek egyet azokkal, akik azzal példálóznak, hogy olcsóbb és jobb fával fűteni. Ezzel foglalkozom, tudom mit és miért beszélek. DE! Rohadtul irigylem azokat akiknek kandallójuk, kályhájuk van! Nekem is lesz! Kemencém már van. Sajnos csak kültéri, de imádom. Mint megrögzött pirotomán mondom: aki húzza a száját a "ciki" fafűtés miatt, azt röhögd körbe!
2013. okt. 31. 20:58
 20/22 A kérdező kommentje:
Okés! :) megprobálom! :) Igaz ! :)
2013. nov. 1. 11:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!