Egy ilyen könnyűszerkezetes ház mennyibe kerülne? Tovább
http://www.youtube.com/watch?v=nYO1pmrU7WE
Ilyen szigetelés elég lenne amit ezek tesznek rá?
körülbelül mennyit lehetne lefaragni az árból ha ismernék 1-2 embert aki tudna nekem faanyagot szerezni?
kérdezd meg őket, sztem ez volna az egyszerű
én min 20cm-t tennék rá, bár nem kedvelem ezeket a házakat
Első kérdés, hogy mennyit szánsz rá?
Most változik az építői jogszabály is, szóval te magad biztosan nem tudod majd összerakni, kötelező lesz hozzá a szaki !!!
Én szintén fa házat szeretnék építeni, azzal a különbséggel, hogy belül még 15 cm-es YTONG falazó lenne mennyezetig húzva, nálam a válaszfalak is abból lennének, nem pedig gipszkarton.
Magyarul meg van ez a fa váz közötte 10 centis lépésálló szigetelés, erre kívül-belül 18, vagy 22 mm-es vízálló OSB lap. Kívül 5 centis szigetelés, belül a kész faltól 1-2 centi elhagyva, és felhúzva a 15 ös YTONG. Ez azért, hogy belül bármit fel lehessen akasztani a falra később bár mikor. Megkérdeztem kőművest, és más szakikat, ez így 70 centis normál falnak felel meg, a hőszigetelése kiváló. Már csak az ablakok és ajtók üvegfelületének kell jó értékűnek lenni. Még egy meglátásom van a videóval kapcsolatban: Nagyon sok ilyen könnyűszerkezetes ház padlásán jártam már, és felülről a gerendák között csak a szigetelés van befektetve, én erre még rakni fogok 22-es OSB lapot, így legalább a padlásra a lomokat is fel lehet bárhova pakolni, és nem kell vigyázni, ha fenn lépkedsz, hogy ha elveted a lépést beszakadsz a hálószóbába pl.. Nem utolsó sorban megjegyezném, hogy 1 cm fa én úgy tutom, hogy 5 centis kő falnak felel meg szigetelés szempontjából.
Gerendáknak, és tartó oszlopoknak a videón is hosztoldottakat alkalmaznak, nem sima szőrös gyalulatlan nyers fát, ezt remélem tudod, mert a sima Tüzépen kapható általában Luc fenyő ha nedvesen kerülne be, és majd szárad, akkor később komoly gondokat okoz.
Viszonyításképp itt van a hosztoldott, gyalult, szárított anyagra ár: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!