Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Hogyan kössem be a radiátor?

Hogyan kössem be a radiátor?

Figyelt kérdés
Megpróbálom minél rövidebben.Adott a ház utolsó szobája amiben radiátorral és kazánnal szeretném megoldani a fűtést.A kazánt a garázsba tervezem elhelyezni,egy fal van csak közötte.A kérdésem az lenne hogyan lenne ezt a legegyszerűbb kivitelezni és mik kellenének hozzá?Egy kis méretű fa tüzelésű kazánra gondoltam,hozzá kb 1.5méter széles radiátor.Keringető szivattyú kellene hozzá? Ha valaki tudna írni egy pontos leírást ennek kivitelezésére azt megköszönném.
2013. szept. 5. 21:57
 1/3 anonim ***** válasza:

Kelleni fog hozzá szivattyú nem is egy! No meg puffertartály, vezérlések, egyebek...

Puffer nélkül egy radiátor a legkisebb kazánnal is hamar meg fog futni, aztán leszabályoz, visszahűl, nem lesz valami jó szerintem.

Ha meg összeraksz egy rendszert puffertartállyal, vezérléssel szivattyúkkal, akkor már érdemes a ház többi részét is bekötni (Ha van többi rész), így magában pazarlás.

Egy jó kandallóval többet érnél.

Szerintem.

2013. szept. 6. 08:11
 2/3 A kérdező kommentje:
Jelenleg német kályha van a szobában,ami több mint elég azért szerettem volna radiátort hogy kívülről lehessen fűteni és ne piszkoljon.
2013. szept. 6. 12:25
 3/3 anonim ***** válasza:
Nagyon leegyszerűsítve: Kell egy kazán. Radiátor, vagy torok. Kell egy puffertartály, termosztát, keringető szivattyú,Több apró kellék.És egy jó terv!
2013. szept. 6. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!