Veszélyben lehet a házam / ablakom a kivitelező hibája miatt?
Pár éve kivitelezőtől vásároltam egy házat (ikerház-fél), amely oldalhatáros elrendezésben épült
Az ikerszomszédom van az utca felől, én pedig a telek hátsó részén.
A környezetünkben ugyanekkora telkeken önálló házak állnak, ezért így, hogy ez iker, az egy-egy
félre jutó telek nem túl nagy (de megfelel a szabályoknak, az 50% szabadon van hagyva).
A mögöttünk lévő telek eddig üresen állt, de hamarosan építkezni fognak. Nekem erre az oldalra
szoba van, viszonylag nagyméretű (kétszárnyú) ablakkal, ettől 3 m-re a kerítés, ami mögött a
másik telek található. Mivel tartok tőle, hogy elveszik a kilátást,megnéztem OTÉK, illetve a helyi
szabályokat. Megböbbenve olvastam, hogy az előkertnek (ami nekem nincs, mert az ikerszomszéd van ott)
5m a minimális nagysága, oldalt 1m (ez megvan) és a hátsókert pedig 6 m kell, hogy legyen. De
nekem itt csak 3m van! Annak idején nem is gondoltam erre, hogy bármi baj lehet, hiszen a kivitelező
mindenféle engedélyt megkapott és megbíztem benne, hogy érti a dolgát, ezzel foglalkozik.
Most viszont félek, hogy mellettem lévő építkezés miatt, még a végén én kerülök bajba. Van okom aggódni?
Mit tehetnek? Pl. befalaztathatják az ablakomat?
29/ N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!