Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Építési engedély megadása...

Építési engedély megadása nélkül mit tehetünk?

Figyelt kérdés
Az ökormányzat nemrég hozott döntése alapján nem ad építési engedélyt. Van rajta ház, és szerettünk volna emeletet építeni rá. Úgy tudom, hogy ehhez elegendő a bejelentés is. De ez mit takar? Létezhet egyedi elbírálás ilen esetekben? Esetleg valami kiskapu?
2013. jún. 13. 14:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Építési engedély nélkül nem lehet rá emeletet építeni.
2013. jún. 13. 17:41
 2/6 anonim ***** válasza:

"Úgy tudom, hogy ehhez elegendő a bejelentés is. De ez mit takar?"

A bejelentés tulajdonképpen egyszerűsített engedély: meg kell csinálni a rajzot, bemutatni az építésügyön, és 10000 Ft ellenében ütnek rá egy pecsétet.

Na de az emelet ráépítéshez nem elég a bejelentés, mindenképpen engedélyeztetni kell, ahhoz pedig fel kell kérni egy tervezőt, hogy tervezze meg!

A tetőtér beépítéséhez pedig csak akkor nem kell engedély, ha az nem jár a tartószerkezet megbontásával.

2013. jún. 13. 21:30
 3/6 anonim ***** válasza:

"Létezhet egyedi elbírálás ilen esetekben?"

Minden esetben egyedi az elbírálás! Régen voltak kiadott típustervek, azokat nem kellett elbírálni külön-külön.

2013. jún. 13. 21:31
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. jún. 14. 14:18
 5/6 anonim ***** válasza:

Beszélj építésszel , ő jobban tudja , hogy mit engedélyeznek !

Beszéljetek az ügyintézővel az építési osztályon

( udvariasan ), majd esetleg a főépítésszel ( ő dönt ) .

Felette már csak a polgármester van , bár elvileg független tőle. Ismerős a polgármesteri hivatalban sokat segíthet.

Ne úgy menjél be az építésügyre hogy menjetek a .... - ba, mert akkor ők is úgy viszonyulnak hozzád és a törvényekkel takaróznak.

Kérdezzétek meg , hogy miért nem engedélyezik ?

( esetleg a szabályozási terv miatt , vagy nem illik a tájba )

Kérdezzétek meg , hogy ha ezt nem engedélyezik akkor mit engedélyeznének ? ( esetleg hátsó épületet a kertben )

Keress hivatkozási alapot , pl. a szomszédnak is van emelete , nekem miért nem lehet ?

2013. jún. 14. 21:04
 6/6 anonim ***** válasza:
74%

Ahogy írták, keress fel ez ügyben egy építészt, mikor gyakorlaton voltam irodában, akkor már az építési engedélyezés előtt tartottuk a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal, és így idejében kiderülnek mik azok amit engednek, és mint nem, meg milyen kivitelezésben.

Bejelentés alatt építési engedély kérelem kell, amihez kellenek tervek is arról, hogy mit is szeretnétek.

2013. jún. 17. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!