1/23 anonim válasza:
Az alapon ne akarj majd spórolni, vasalás is menjen bele rendesen.. mert ha az alapból kispóroltok valamit akkor abból elég nagy költségű problémák lehetnek( és szoktak is lenni emiatt problémák)...
egyébként ha tudsz jó állapotú bontott téglát esetleg cserepet akkor azt megéri megvenni, de jó állapotú legyen!
Ha van még kérdésed írj nyugottan!
2/23 A kérdező kommentje:
Idáig azt talàltam ki hogy bontott B30- ból fogok építkezni és majd jól beszigetelem. Az más kèrdés hogy a tervező majd mit szól ehhez :-)
2013. máj. 25. 16:51
3/23 A kérdező kommentje:
Öt évig havi hatvanat fizetek lakás takarékba. De még így is tudok félre tenni ugy kb havi hetvenet mert az anyámnál lakom és nem kér haza semmi lóvét. Az spórolásnak számít ha én most veszek meg cuccokat az építkezésez? Öt év alatt sokat fognak emelkedni az építő anyag árak?
2013. máj. 25. 16:57
4/23 anonim válasza:
Mivel pang a piac nem hiszem hogy mennének fel az árak.Kár megvenni bármit is előre.A tégla bevakolatlanul szét is fagyhat télen.Én amin sokat spóroltam az a cserép volt használtat vettem olcsón pár éves volt.
5/23 A kérdező kommentje:
Ahol én most lakom ott van egy nagy szín oda csak be fèr a tégla. Majd ráterítek valamit.
2013. máj. 25. 17:56
6/23 anonim válasza:
Nálunk az épitkezésen egy kőmüves volt, az összes segédmunkát a család adta az alapozástól kezdve a koszoru készitésig. Szakember a vizes, gázos, villanyos, meg a tetőfedő ácsok voltak.Igy kb 3 m.-ót spóroltunk meg. Egyébént érdemes figyelni az akciókat, és ha van hol tárolni, apránként megvenni a hozzávalókat. Igaz, hogy az ingatlanpiac pang, de az épitőanyagárak folyamatosan mennek felfelé.
7/23 anonim válasza:
A bontott B30 nagyon jó ötlet, ha valaha építkezem majd, én is a legolcsóbb bontott tömör (!) téglából húzom fel a teherhordó falakat, és rápakolok kívülről egy 30..50cm-es (!) lehetőleg kőzetgyapot szigetelést. Ezzel a lakásom iszonyú jó belső klimatikus viszonyokkal fog rendelkezni: a tömör tégla remek hőtároló - nyáron a hűvöset tárolja, és ha habarccsal vakolom, mésszel meszelem, kiegyenlített lesz a páratartalom is.
8/23 anonim válasza:
Azért nézd meg, hogy milyen árban van és mit tud egy adott anyag/szerkezet (például én is láttam nemrég egy olyan szigetelésű ablakot ami 50%-al jobb volt mint a másik fajta és csak pár ezer forinttal volt több úgyhogy érdemes megnézni a dolgokat).. és ahogy előttem is írták a falazatot vakoljátok be egyből ne hagyjátok csak úgy..
Egyébként újra gyártják a b30-as téglát láttam idén a construmán.
9/23 A kérdező kommentje:
Hát igen, még utána kell járnom hogy a b30 mennyi hőt bocsájt egy bizonyos konstrukcióknál. A falat egyből vakoljam? Nekem sokan azt mondták akik építkeztek , hogy ezzel csak a kőműves húz le engem lóvéval. Vagyis egyből mehet a szigetelés. Vagy maga a vakolás is rendelkezik számottevő szigetelő funkcióval?
2013. máj. 25. 19:30
10/23 anonim válasza:
Érdemes bevakoltatni a falazatot ugyanis hogyha nem jól rakják a szigetelést (sajnos legtöbb esetben rosszul rakják főleg a legalján) akkor ahogy bemegy a résen a levegö utána a falazaton is talál egy kis rést/repedést és már be is jutott a házba (belülről is érdemes vakolni, de kívül mindenképpen) így már rontott is a ház hőszigetelésén.... (volt egy családi ház ahol emiatt mindig hideg volt a szobákban és nem tudták hogy miért( jó hőszigetelő képességgel rendelkezett a szigetelés ill. a falazat is), majd egy műszerrel megmérték hogy a konnektornál a szél közel 25km/h-val fújt!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!