építkezés mi hiányzik?
Tetőteret szeretnénk beépítteni a tavasszal állnánk neki, ídőben szeretnénk elkezdeni a papírmunkákat:
mik a lépések? hogy álljunk neki?
gondolok itt statikus tervek engedélyek...
kérem szépen aki mostanában járt hasonló cípőben írjon kb mennyire számítsunk árban a papírok meg egyébb hívatalos ügyekben ?előre is köszönöm
Én a nyáron készítettem egy szobát a tetőtérben. A 37/2007 ÖTM rendeletben ezt találtam:
"Engedély és bejelentés nélkül végezhető építési tevékenységek:
Meglévő építmény bármely okból történő felújítása, helyreállítása, átalakítása, korszerűsítése, homlokzatának megváltoztatása, tetőtér-beépítése, ha a felsorolt építési tevékenység során az építmény tartószerkezeti rendszerét vagy tartószerkezeti elemeit nem kell megváltoztatni, nem kell átalakítani, nem kell elbontani, nem kell megerősíteni."
Nekem nem kellett a tetőhöz nyúlni, ezért megcsináltam bejelentés nélkül!
A teljes rendelet itt olvasható:
(1. melléklet V. első bekezdés)
Teljesen biztosat a helyi építésügyön tudnak mondani, de ők se térhetnek el az országos szabályzattól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!