Davidbuffon kérdése:
Párakicsapódás vagy beázás nem tudom eldönteni, kérem segítsen valaki?
Figyelt kérdés
Nemrég építettük be a teraszunk. Szakemberek csinálták mindent rendesen le lett szigetelve a homlokzat és a plafon is. Fent trapéz lemez van alatta pedig lambéria. Ez alá lett rakva vízzáró fólia majd üveggyapot végül gipszkarton. Minden rendben volt. Elkezdett szorulni az ajtó, mert nem volt lefestve. Ezért levettem az ajtót és lekapcsoltam a fűtést. Először ki akartam szárítani majd lefesteni 4-5 nap múlva vittem ki az ajtót megnézni, hogy szorul e még lehet e festeni és akkor lettem figyelmes a plafon és a fal találkozásánál vízfoltra. Először azt hittem hogy beáztunk a hó miatt, de semmi nyomát nem találtam. Aztán eszembe jutott hogy lehet ahogy fűtve volt a helyiség és levettem az ajtót egy idő után pára képződött, ami lerakódott a vízzáró fólián egy egy idő után kicsapódott. Az lehetséges, hogy a kicsapódott pára okozhatta a vizet?nov. 24. 07:45
2/3 anonim válasza:
Ja jól értem firdítva lett a rétegrend. Bentről kifele a jó rétegrend:gipszkarton-párazáró fólia-15-20cm gyapot-faszerkezet-trapézlemez. A benti meleg levegő nem kerülhet a gyapotba. A gyapotnak elég vastagnak kell lennie, hogy a fólia ne legyen harmatponton.
Ami még vizesedést okozhat széleken, hogy a fólia szélek nincsenek leragasztva-tömítve, így ott feljut a levegő, és a fal- mennyezet találkozásnál vizesedik, kicsapódik.
3/3 anonim válasza:
Ezek alapján a padló sincs víz szigetelve. Teraszoknál ez nem jellemző, mert drága és enélkül burkolják le.
2022-ben mikor burkoltak nálam 8000 ért csinálták a házat belül + fuga és burkolat, és 20000-ért a teraszt + fuga és burkolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!