Ariston Cares S 24 fali kondenzációs kombi gázkazánt hány fokos hőmérsékleten érdemes üzemeltetni a fűtés részén?
Figyelt kérdés
Nekünk radiátoros fűtés van. 2 BRH osztóval elosztva. A szerelő 50 fokra állította a hőmérsékletet, mert azt mondta így lesz a leghatékonyabb fogyasztás szempontjából, ez így rendben van? Mióta bejött a hideg idő elég sok ideig megy folyamatosan a kazán.nov. 12. 12:56
1/3 anonim válasza:
Kb 58 fokra.Addig megy amig el nem éri a beállított hőfokot.Aztán pár percig pihen,majd újra fűt.Ezt addig csinálja így,amíg a szoba termosztát ki nem kapcsolja.
2/3 anonim válasza:
Kondenzàciós kazánnàl az optimàlis előremenő vízhőfok 45-55 fok. Itt tud takarèkosan üzemelni. Ha feljebb veszed, normàl, hagyomànyos kazánkènt fogyaszt.
A jó működès èrdekèben a ház hővesztesèg pótlását ehhez a vízhőfokhoz számoljàk. Ha kevès ez a vízhőfok, akkor több radiátor kell.
3/3 Oldfire válasza:
Általában jól írtàk le a többiek. A szerelő is jól mondta. Nekem tapasztalatból tudom. 57- re van állítva és még müködik a kondenzáció. Hideg a műanyag kémény.kondenz vizet is termeli bőven.Szerintem a 45 fok már kevés. 50- 58 között ideális. Legalábbis a mi rendszereinknék. A tetőtér és a földszint külőn fűtési körön van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!