Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Kondenzációs kazán milyen...

Kondenzációs kazán milyen hőmérsékleti beállításon működik a legköltséghatékonyabban?

Figyelt kérdés

Amikor beköltöztem a lakásba, akkor úgy volt beállítva, hogy 60 és 65 fok (60 foknál csap van, 65-nél radiátor). Járt nálam egy ismerősöm és ő szólt, hogy alacsonyabbra kellene venni. Lentebb is vettem, de úgy sokkal hosszabb ideig megy a fűtés mire felmelegszik a lakás (20-21 fok közötti hőmérséklet van beállítva).

Ettől függetlenül kevesebb gázt használ így el? Olvastam a neten róla, de rengeteg féle beállítást olvastam, és már nem tudok eligazodni. Saját tapasztalatokat, vagy hozzáértő véleményét szívesen olvasnám.

Bocsi, nő vagyok és nem értek mindenhez.

2021. okt. 25. 07:12
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

55 fokig kondenzál, felette sima gázkazánként működik. Ezt jól tudja az ismerős. Na de hidegben a radiátoroknak kell legalább 60 fok, különben nem lesz meleg a szoba.

Erre találták ki a külső hőmérséklet követést. Szinte mindegyik kazánhoz lehet kapcsolni egy külső hőérzékelőt és amikor enyhe idő van odakint ő automatikusan elkezdi csőkkenteni az előremenő víz hőmérsékletét. Takarékosabb üzemállapotra törekszik.

Ha nincs ilyen érzékelő felszerelve, akkor csináltasd meg. Megéri.

2021. okt. 25. 08:58
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi!

Az 55 fokot melyik értékhez kell beállítani?

2021. okt. 25. 09:06
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

55 fokon kezd el kondenzálni és ahogy csökken a víz hőfoka egyre jobban, 35 fok a leggazdaságosabb előremenő hőmérséklet, de ezt csak padlófűtésnél lehet kihasználni, radiátornak túl kevés (éppen csak langyos lesz tőle).

Szerintem az a legokosabb ha egyenlőre hagyod 60 fokon és egy szerelővel megnézeted lehet-e bekapcsolni külső hőmérséklet korrekciót.

2021. okt. 25. 09:32
 4/9 Majatom ***** válasza:
100%
Nálunk 60 fokon megy a melegvíz, és 55 fokon a radiátor fűtővize. Így állította be a szerelő, amikor beszerelte most ősszel, azt mondta, ez így a legjobb. Sok tapasztalat nincs még, de a szobák elég melegek.
2021. okt. 25. 10:30
 5/9 A kérdező kommentje:
lentebb vettem a radiátor vizét (melegvíz nem erről jön), viszont azt vettem észre, hogy működés közben változik a kijelzőn a hőmérskéklet. Van amikor kevesebb, van amikor több. Amikor 65 fokra volt állítva, akkor mindig ezt mutatta. Ez befolyásol valamit?
2021. okt. 25. 10:37
 6/9 mindentudó99 ***** válasza:
100%
A kazánon állítsd a hőfokot ne a radiátort álligasd. 50 max 55 fokig.
2021. okt. 25. 12:12
 7/9 A kérdező kommentje:
kazán van állítva, radiátort nem lehet
2021. okt. 25. 12:13
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Minél alacsonyabbra állítod annál hatékonyabb a kazán. És a hoerzet is jobb ha egész nap langyos a radiátor mintha felfut fél óra alatt aztán egy óra alatt kihul...

Nálunk 45 fokon van a radiátor, kb - 10 fokig jó. Utána kell emelni, de 55 fölé két éve sem tettem mikor -20 fok is volt.

2021. nov. 7. 21:30
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Próbálgatom most én is, hogy számomra hogyan a legideálisabb a hőmérskéklet )
2021. nov. 8. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!