Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » 312/2012. (XI. 8.) Korm....

312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 1. melléklete, engedély nélkül végezhető építési tevékenységek 8.-as pontjába ez belefér (alul részletesen)?

Figyelt kérdés

8. pont: "Nem emberi tartózkodásra szolgáló építmény építése, átalakítása, felújítása, valamint bővítése, amelynek mérete az építési tevékenység után sem haladja meg a nettó 100 m3 térfogatot és 4,5 m gerincmagasságot"

Csináltam egy végletekig leegyszerűsített skiccet a szituációról.

[link]

a lényeg,van a házon egy ilyen beugró,itt van a főbejárat. Szeretném ezt a beugrót teljesen fedetté és zárttá tenni,hogy legyen egy zárt belépő. Előírt m3 térfogatot nem éri el. Nem lenne fűtött, igazából semmi sem lenne benne. Jelenleg padló itt térkő, az is maradnak. Csak a pirossal jelölt fal épülne meg rajta 1 ajtó+2 ablakkal plusz rá a tető. Falazat 20as falazóblokk. Újonnan létesülő fal 4m széles és kb 2.5m magas.

Ez belefér ebbe a kategóriába amit a kérdésben megjelöltem?

nov. 8. 14:46
 1/1 anonim ***** válasza:

A 312-es rendeletet nemrég bevonták, így a 100köbméteres szabály is megszűnt. Új építési törvény van idén októbertől. 281/2024-es rendelet ami most érvényes és az engedélyekkel kapcsolatos.

Hogy az általad vázolt zárttá tevés/befalazás engedélyköteles-e, bővítésnek minősül -e, nem tudom. De majd lesz itt okosabb, aki érti az új szabályt majd megmondja.

nov. 8. 17:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!