Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Trapézlemez rögzítéséhez...

Trapézlemez rögzítéséhez (kert kerítés) laposvas is megfelel, vagy zártszelvény szükséges?

Figyelt kérdés

Jelenleg a szomszédokat egy sima rácsos kerítés keríti el, melyeket betonba öntött oszlopok feszítenek ki. Megnéztem, egész stabilak az oszlopok - annak ellenére, hogy a beton nem jön fel a földből (em tudom milyen mélyen van a beton). Van egy jópár trapézlemezem korábbi felújításból, kb. pont annyi, amennyire szükség van azon terület befedéséhez, így arra gondoltam, ezt felhasználnám erre a célra. Az oszlopok átlósan nincsenek összekötve zártszelvénnyel, semmivel, mivel a rács az oszlopokkal van csak kifeszítve.

A kérdésem, hogy zártszelvény helyett laposvasat is forraszthatok az oszlophoz és a laposvashoz is rögzíthetem a trapézlemezeket több ponton - vagy mindenképp szükség van zártszelvényre? Laposvasnak jobban örülnék, mert olcsóbban is hozzá tudnék jutni. Valamiért átfutott a fejemen fa is, viszont azt sehogy nem találom jó ötletnek. :D

Köszi!

nov. 3. 19:35
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én megcsinálnám laposvasból ha az van otthon, aztán az oszlopok közötti szakaszon merőlegesen felhegesztenék még egy laposvasat mondjuk 5cm-ként 1cm varrathosszakkal. Így lesz egy T profilod, bivalyerős.

Szögvas ára amúgy attól függ hogy milyen. Melegen hengerelt az drága, a hidegen hajlított olcsóbb, de gyengébb.

Persze sokféle megoldás van.

nov. 4. 11:59
 12/12 A kérdező kommentje:

De kedves vagy, hogy lerajzoltad 10-es, nagyon köszönöm! Most már így értem, hogy hogyan is nézne ki, ez remek elgondolás! Köszönöm! : ))) Meg is nézem, hogy mennyibe kerülne egy ilyen szögvas! : ))

Köszi! A zártszelvénynek megtudtam az árait, egy 6m -es 20x40 -es zártszelvénynek az ára, egy vágással bruttó 5500 Ft. A szögvassal szerintem olcsóbban ki tudok jönni - holnap megkérdezem. :D

nov. 6. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!