Trapézlemez rögzítéséhez (kert kerítés) laposvas is megfelel, vagy zártszelvény szükséges?
Jelenleg a szomszédokat egy sima rácsos kerítés keríti el, melyeket betonba öntött oszlopok feszítenek ki. Megnéztem, egész stabilak az oszlopok - annak ellenére, hogy a beton nem jön fel a földből (em tudom milyen mélyen van a beton). Van egy jópár trapézlemezem korábbi felújításból, kb. pont annyi, amennyire szükség van azon terület befedéséhez, így arra gondoltam, ezt felhasználnám erre a célra. Az oszlopok átlósan nincsenek összekötve zártszelvénnyel, semmivel, mivel a rács az oszlopokkal van csak kifeszítve.
A kérdésem, hogy zártszelvény helyett laposvasat is forraszthatok az oszlophoz és a laposvashoz is rögzíthetem a trapézlemezeket több ponton - vagy mindenképp szükség van zártszelvényre? Laposvasnak jobban örülnék, mert olcsóbban is hozzá tudnék jutni. Valamiért átfutott a fejemen fa is, viszont azt sehogy nem találom jó ötletnek. :D
Köszi!
Mièrt èlèvel találjozik a trapèzlemez? Lapjához csavarozod, az fekszik hozzá.
Oszlophoz meg attól függ, milyen irányból rakod. Közè vagy rá.
A szögvas vègère 4-5cm hosszan hegesztesz szembe másik szögvasat ès zártszelvèny vèget kapsz.
Afèm oszlopra hegesztesz 3 cm darab szögvast kifele, erre űlteted a hosszanti szögvasat.
Fa oszlopod van vagy beton- felfúrsz egy szögvas darabotlapjával az oszlopra, erre ráülteted ès rácsavarozod a hosszanti szögvasat.....
Nagyon köszi - ez is egy remek gondolat! Bár nem néztem meg a szögvasak árait - lehet, hogy egy szál zártszelvénnyel olcsóbban kijövök, mint két szál szögvassal (+ nem kell hegesztenem sem őket) - de ezt még leellenőrzöm - vagy szerinted ezzel többet tudnék spórolni?
Egy fém oszlop van a földbe bebetonozva. Apám azt mondta, hogy a szél, ha nagyon erős, akkor kikaphatja a földről - én viszont szívesen skippelném a betonozás lépését, elég stabilnak tűnik és bekockáztatnám így, ahogy van.
Tehát a fém oszlopra a szögvasat lapos oldalával odahegesztem és a két szögvasat, amit egymáshoz hegesztettem, azt a szögvas lapos oldalához hegesztem - és meg is van! Így gondoltad?
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!