Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Trapézlemez rögzítéséhez...

Trapézlemez rögzítéséhez (kert kerítés) laposvas is megfelel, vagy zártszelvény szükséges?

Figyelt kérdés

Jelenleg a szomszédokat egy sima rácsos kerítés keríti el, melyeket betonba öntött oszlopok feszítenek ki. Megnéztem, egész stabilak az oszlopok - annak ellenére, hogy a beton nem jön fel a földből (em tudom milyen mélyen van a beton). Van egy jópár trapézlemezem korábbi felújításból, kb. pont annyi, amennyire szükség van azon terület befedéséhez, így arra gondoltam, ezt felhasználnám erre a célra. Az oszlopok átlósan nincsenek összekötve zártszelvénnyel, semmivel, mivel a rács az oszlopokkal van csak kifeszítve.

A kérdésem, hogy zártszelvény helyett laposvasat is forraszthatok az oszlophoz és a laposvashoz is rögzíthetem a trapézlemezeket több ponton - vagy mindenképp szükség van zártszelvényre? Laposvasnak jobban örülnék, mert olcsóbban is hozzá tudnék jutni. Valamiért átfutott a fejemen fa is, viszont azt sehogy nem találom jó ötletnek. :D

Köszi!

nov. 3. 19:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A laposvas hajlik, nem jó. Ha spórolas a cél, sarokvasat tegyél, az már elég merev lehet kihajlás ellen.
nov. 3. 20:06
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, a hajlásra nem gondoltam! Sarokvasra (szögvas) gondoltam én is, viszont azt hogyan tudnám az oszlophoz rögzíteni - valamint a trapézlemezt a szögvashoz? Az oszlophoz még oké a teli oldalával, viszont a trapézlemezt nem tudnám hozzá csavarozni :D
nov. 3. 20:29
 3/12 anonim ***** válasza:
A szögvasat át kell fúrni,önmenetmesző csavarok könnyebben behajthatók.
nov. 3. 20:52
 4/12 A kérdező kommentje:
Az oké, hogy átfúrom, viszont vagy az oszlop, vagy a trapézlemez a szögvas élével találkozik. Az élét hogyan rögzíthetem az oszlophoz?
nov. 3. 21:04
 5/12 anonim ***** válasza:

Mièrt èlèvel találjozik a trapèzlemez? Lapjához csavarozod, az fekszik hozzá.

Oszlophoz meg attól függ, milyen irányból rakod. Közè vagy rá.

nov. 4. 06:54
 6/12 anonim ***** válasza:
Hogy ne bonyolítsuk és valahogy ki is nézzen, rakjál zártszelvényt.
nov. 4. 07:08
 7/12 A kérdező kommentje:
:D Köszi, lehet ahogy mondod, szimplán zártszelvényt rakok oda és kész. :D Köszi!
nov. 4. 08:08
 8/12 anonim ***** válasza:

A szögvas vègère 4-5cm hosszan hegesztesz szembe másik szögvasat ès zártszelvèny vèget kapsz.

Afèm oszlopra hegesztesz 3 cm darab szögvast kifele, erre űlteted a hosszanti szögvasat.

Fa oszlopod van vagy beton- felfúrsz egy szögvas darabotlapjával az oszlopra, erre ráülteted ès rácsavarozod a hosszanti szögvasat.....

nov. 4. 09:18
 9/12 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi - ez is egy remek gondolat! Bár nem néztem meg a szögvasak árait - lehet, hogy egy szál zártszelvénnyel olcsóbban kijövök, mint két szál szögvassal (+ nem kell hegesztenem sem őket) - de ezt még leellenőrzöm - vagy szerinted ezzel többet tudnék spórolni?

Egy fém oszlop van a földbe bebetonozva. Apám azt mondta, hogy a szél, ha nagyon erős, akkor kikaphatja a földről - én viszont szívesen skippelném a betonozás lépését, elég stabilnak tűnik és bekockáztatnám így, ahogy van.

Tehát a fém oszlopra a szögvasat lapos oldalával odahegesztem és a két szögvasat, amit egymáshoz hegesztettem, azt a szögvas lapos oldalához hegesztem - és meg is van! Így gondoltad?

Köszi!

nov. 4. 10:16
 10/12 anonim ***** válasza:
nov. 4. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!