Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Vásárolnál padlásszobás házat?

Vásárolnál padlásszobás házat?

Figyelt kérdés

Nekem tetszenek és felfelé olcsóbb is építkezni.

A feleségem mindig azt mondja hogy ő nem szereti a lépcsőzgetés miatt.

Fiatalok vagyunk, így nem esik nehezünkre de ha ilyen házunk lenne akkor idős korunkra biztos nem szivesen mennénk fel az emeletre.

Ő padlásszobás házban nőtt fel, olyanban ahol az összes hálószoba az emeleten van, lent csak a közös helységek vannak mint konyha, nappali, stb.

Egyik rokonom is ilyen házban lakik, ők 50 esek a férjével de nem tudom hogy ott tervezik e leélni az életüket. A feleségem szülei beszéltek róla hogy eladják és építenek egy 1 szinteset, de szerintem csak akkor ha a feleségem testvérei is kirepülnek otthonról.

A legtöbb ilyen házban viszont a földszinten is van 2szoba és az emeleten is van 2 szoba, igy a szülőknek nem kell felmenni az emeletre mert a földszinit szobában alszanak.

Egyik haverom is ilyen házban nőtt fel, a szülei már nyugdíjasok és a mai napig ott laknak de a földszinti szobában vannak, az emeleten csak 2 szoba van és egy fürdő.

Én egyszintes házban nőttem fel, nem laktam padlásszobásban, szoval nincs tapasztalatom velük.

okt. 25. 03:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Én speciel jobban szeretem ha az emeleten vannak a szobák, és lenn csak a közös helyiségek, mert sokkal nyugalmasabb pihenés oldalról. Jelenleg is ilyen házban lakom. Ami meg a lépcsőzést illeti, szerintem túl van lihegve. Persze biztos nem kellemes idős korban megmászni azt a 15-20 lépcsőfokot, de két idő szomszédom, akik ugyanilyen házban laknak, nem panaszkodnak, pedig bőven elmúltak 70, nagyszüleim pedig a harmadikon laktak, lift nélkül.
okt. 25. 04:00
 2/6 anonim ***** válasza:

Az első mindent elmondott, illetve te.

Nekünk is ilyen ház van, lent is van szoba, ott fogunk élni, a felső szoba lesz lezárva, ennyi.

okt. 25. 07:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha választhatsz akkor ne az emeletet válaszd! Sok a felesleges közlekedő, sok a plusz probléma.

Jó az emeletes is, a padlásszoba is, de jobb ha minden a földszinten van.

okt. 25. 09:50
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Praktikus a beépített tetőtér, de nagyon el szokták rontani. Nincs kiszellőztetett tető rétegrend, nincs megfelelő hőszigetelés, 1 réteg gipszkarton és a hézagok sincsenek eldolgozva (hallod az utcát). Nincs úsztatott felbeton (buhog az egész mennyezet, amikor valaki járkált odafent).

A tetőterek többsége nagyon gyenge minőségben készül.

okt. 25. 12:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Mi nem tetőteres, de emeletes házban lakunk, szóval nincsenek lecsapott falak, fenn is teljes belmagasság, szigetelt. Idősek vagyunk, lenn élünk, de a hálónk fenn van. Szeretem nagyon, olyan, mintha külön lakás lenne, oda nem jár fel senki rajtunk kívül. Fürdő, wc, gardrob, minden van fenn is, ráadásul szintenként és fenn helyiségenként is külön fűthető. Annyi lépcsőzés , hogy reggel lejövünk, este felmegyünk, akkor is lenne, ha egy első emeleti vagy magasföldszinti társasházban élnénk. Ha már ezt sem bírnánk, valószínűleg leköltöznénk, de remélem, erre nem kerül sor.
okt. 25. 15:38
 6/6 anonim ***** válasza:
Egyébként pont idősen is tovább fitten tart ha lépcsőzöl meg hegyen laksz. Az utcánkban is van egy néni, aki panaszkodik, hogy az asztmája miatt már nehezen megy fel a hegyre - 90 valahány éves. Ha nem a hegyen lakna és nem lenne muszáj másznia, szerintem tuti nem élne már. Szóval persze van az a pont, amikor el kell adni valamit, mert nem tudod magadat ott ellátni, de a kényelem ugyanakkor pont mindig ront a fizikumon.
okt. 25. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!