Mennyibe kerülne ez a bővítés?
A házunk mögött van egy kis melléképület amit át szeretnénk alakítani.
3 szoba van
Egy 4 négyzetméteres fürdő,
egy 14 négyzetméteres hálószoba és egy
22 négyzetméteres helység amibe nyílik a bejárati ajtó, itt a konyha helyezkedik el.
Most ez elé szeretnénk egy 20 négyzetméteres helységet építeni ami ezentúl konyhaként funkcionálna, a mostani konyhát pedig egy nappalinak átalakítani, a bejárat továbbra is a mostani konyhából nyilna.
Továbbá itt egy lépcsőt kialakítani, és egy padlásszobát az épület tetejére.
Tehát kéne egy konyha és egy padlásszoba.
Mennyibe jönne az építőanyag, az új tetőszerkezet, a burkolás, szigetelés a konyhára és a padlásszobára.
Mindent bele kéne számolni a bútoron kivül.
Kérj ajánlatot, mert ezt látatlanban nem lehet megmondani.
Az új építés alapára 250ezer/m2 től indul.
De itt annyi minden közre játszik, hogy pontosan megmondani nem lehet.
Bírja egyáltalán a meglévő épület födémje (falazata,alapja) a padlásszobát?
Keressetek meg tervezőt, a költségvetés amúgy is része a kiviteli tervnek.
Kiviteli terv meg úgyis kell az e-naplóhoz.
A tervező tudni fogja lehet-e egyáltalán.
Kibírná.
De mielőtt tervezőhöz vagy kivitelezőhöz rohangálnák tudnom kéne hogy egyáltalán bele e férek a tervezett keretbe.
Csak úgy nagy vonalakban mennyibe kerülne ez?
A tető kb.: 1,5millió. (lehet több is, kevesebb is)
A 20 m2 bővítés ha gombokért dolgoznak a "mesterek" akkor kijöhet (tisztességes minőségben) kb: 3,5-4millióból.
Mondom mindezt látatlanban.
20 nm-s szoba 4 millió forint?
Azért már egy telket veszek.
Azért ez nevetséges.
Én úgy egy millióra gondoltam.
"Azért ez nevetséges.
Én úgy egy millióra gondoltam."
Arra gondolsz amire akarsz! (mondjuk az 1millió a vicc kategória.)
Tervezést, tervezői művezetést, FMV-t, műszaki ellenőr költségét is vedd figyelembe.
1 m2 fal Porotherm 30N+F anyag ára cc. 5.000 (csak a tégla, habarcs és munkadíj nélkül. Neked a 20 m2 faladhoz (ha hozzáépíted a meglévőhöz) kell kb 36m2 falazat csak ez az anyag 180ezer.
Kell alap, lábazat, talajnedvesség elleni szigetelés, padló hőszigetelés, aljzatbeton, burkolat, vakolat, födém + fölé hőszigetelés, tetőszerkezet, héjalás, bádogozás, villanyszerelés, gépészet, nyílászárók, felületképzés (és még sok minden más is).
Az anyag sem jön ki 2-2,5 millióból nem hogy 1-ből!
Persze putrit lehet már csinálni 600ezerből is.
Hát semmi minőséges, luxus kategóriára nem gondoltam.
Mindenből a legolcsóbbat vennénk.
Nekünk csak egy szoba kell amibe beteszünk egy tűzhelyt, egy frigót, egy asztalt székekkel és egy munkapultot.
Nekünk az a lényeg hogy legyen fal, rajta szigetelés, legyen ment áram, egy ajtó és hét ablak.
*
Bocsi elírtam.
Nem 7, hanem két ablak szükséges. :D
Próbáld megérteni, hogy nem fog kijönni annyiból. Nem tudom, mikor építkeztél utoljára, de el vagy tévedve egy kicsit.
Szerinted a műszaki ellenőr engedi, hogy kihagyjatok egy-egy fontosabb részt? Engedi, hogy szart építsetek az ő nevével fémjelezve?
Csak a lépcső 100ezer felett lenne még feketén is, kérdezd meg bármelyik kőművest, ráadásul az építési naplóba fel kell tüntetni, tehát nyugodtan számold máris rá az áfát.
feketén mennyibe jönne?
ha nem jelentenénk be stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!