Szomszéd vízaknája az Én telkemen belül van. Köteles vagyok bejárást biztosítani neki?
Vettünk egy házat 5 éve. Akkor is láttuk a vízaknát. Azt az infót kaptuk, hogy el lehet tüntetni már nem használják. (A vízóra le van kötve róla)
Most a szomszéd el akarja adni a házát ami 8 éve nem lakott. (Csak azért emeltem ki mert eléggé rossz állapotban van és számomra az is kérdéses, hogy lakhatásra eladhatja-e..)
Régen osztatlan közös tulajdon volt testvérek között most viszont 3 külön álló telek és ingatlan.
Nem szeretnék idegeneket a telkemre engedni. A kutyáim miatt sem és amúgy sem.
Találtam pár dolgot róla az interneten (Minden teleknek külön vízórája/aknája kell legyen amennyiben megoldható. A mi és a szomszéd esetében megoldható. A kapuja előtt megy el a fő ér. )
Már tavaly óta lobbizok a vízműnél mert szerettem volna oda építeni egy garázst, de állítólag nekem is és a szomszédnak is mást mondanak addig meg nyilván nem állok neki amíg nem tudok biztosat. A szomszéd nem túl tárgyaló képes és nem hajlandó velem kézen fogva bemenni se a hivatalba se a vízműhöz.
Nem tudsz belenézni az aknába, hogy van-e benne óra? Vagy, hogy van-e bemenő cső a gerincvezeték felől? Amíg ennyire nem tudod az alapokat tisztázni, nagyon nehéz.
Aztán megnézheted az e-közmű térképen melyik telekre van bekötve és melyikre nem a víz hivatalosan.
Egyébként a vízműveknél neked mondanak valamit, annak megfelelően elindítod az eljárást és kész.
(Bónusz: Nincs olyan, hogy lakhatás céljára vagy bármi másra adnak el egy ingatlant. Pláne nem a szomszéd dönti el, hogy alkalmas-e lakhatásra)
Nyilván valóan bele néztem. Nincs benne óra és csövet sem láttam.
De írtam is az elején, hogy a vízóra le van kötve róla.
A szomszéd minden áron állítja, hogy le van plombálva.
Nem is akartam eldönteni. Szimplán látom, hogy milyen a ház, de nem is ez a lényege a kérdésnek.
Én tőlem droglabort is ki alakíthatnak. Szimplán nem akarom, hogy idegen emberek a telkemen mászkáljanak amit saját részemre vettem meg.
Vízművekkel megyek még egy kört és kérek tőlük írásban dolgokat amiket eddig sajnos nem tettem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!