Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Milyen fűtést egy 40-44m2-es...

Highground kérdése:

Milyen fűtést egy 40-44m2-es mobil házba?

Figyelt kérdés

Adott én egymagam és egy használt, angliai import mobil ház. Pontosabban még nem vettem meg, de nagyon jó ár-érték arányuk van. Ezek ilyen 10-12m hosszúak és 3,7m szélesek. A fűtésük(/melegvíz) radiátoros kombi cirkó ami PB gázpalackról/tartályról működik alaphangon. Földgázra nem lehet őket rákötni. Próbáltam utánanézni, hogy mennyit fogyaszthatnak ezek a PB gázos kazánok, de nem jutottam sokra.

Ilyen/ilyesmi kazánokról van szó:

[link]

Másik:

[link]

Mégegy:

[link]

Van esetleg valakinek tapasztalata, ötlete, hogy mennyit esznek/ehetnek egy ilyen 40-44m2-es mobilház fűtéséhez/melegvízhez/? Főzni hetente egyszer max. kétszer főzök.

Ha jól láttam akkor a prímagáznál van 23kg-os palack, amit 21 ezerért töltenek. Ha maximum kettőből kijövök egy téli hónapban fűtésre/melegvízre/főzésre, akkor még azt mondom talán ok.

De megmondom őszintén, hogy nagyon nem füllik a fogamhoz a palackcserélgetés :/ Bár még mindig jobb mint tüzifát hasogatni! :D

Szóval gondolkodtam azon is, nem-e érné meg jobban egy multisplit klíma 2 (nagyon max. 3) beltéri egységgel, esetleg a fürdőben egy nobo panel vagy hasonló rásegítéssel.

Az elektromos kombi cirkókat is nézegettem, de állítólag azok annyit zabálnak, hogy a gatyám rámegy. Bár ehhez sem értek. :) Egyszerű burkoló vagyok :)

Szóval ebben/ezekben a dolgokban szeretnék kérni tapasztalatot, tanácsot.

Apropó, földgáz amúgy sem biztos, hogy összejönne, mert ahol eddig találtam értelmes telket ott nincs földgáz.

Előre is köszönöm a segítséget!

okt. 8. 19:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hűtő fűtő klíma. Vagy kályha.
okt. 8. 19:41
 2/11 Mad Max2 ***** válasza:

a 23kg os pb gázpalackban kb 300kW/h teljesítményre elég gáz van...

Azt kell megnézned hogy eza fűtőkészülék milyen névledes teljesítménnyel rendelkezik, és utána már osztással meg tudod saccolni

Ha a főzési/sütési részre kéne saccolnom akkor egy 23 kg pb gázpalack neked 2-3 hónapig elég a sütéshez főzéshez

okt. 8. 19:43
 3/11 Mad Max2 ***** válasza:
100%
...pb gázpalackal fűteni szerintem horibilis pénzbe kerülhet
okt. 8. 19:45
 4/11 Bogica0616 ***** válasza:
100%
Jobban jársz a klímával. Van itthon 1 klimánk és egy gázkonvektorunk a klíma üzemeltetése kevesebbe kerül fűtésre mint a konvektor. A földgáz és a PB gázpalack árban viszont kb 5-7 eltérés van. Amíg én kifőzök egy hónapban 500 Ftbol az anyósomnak PB gázról 3500 Ftba kerül.
okt. 8. 20:48
 5/11 anonim ***** válasza:
65%
Hát szerintem hetente legalább egy 23kilós palack szükséges a fűtéshez. Láttam a Praktikerben mobil cserépkályhákat, szerintem neked olyan kéne, az ugye a tűz kialvása után is még órákig tartja a langyosságot, egy elég is lenne 40m2-re.
okt. 8. 20:54
 6/11 A kérdező kommentje:

Az eddigi tanácsokat nagyon köszönöm! Akkor úgy néz ki, marad a klíma! :D Begyújtogatni nem lesz energiám minden áldott nap munka után este 6kor, ráadásul cudarul kihűlne a lakás napközben, ha csak esténként fűtök.

Ha heti egy 23kg-os palackot bezabál a drága, akkor az 80 ezer ft havonta. Na az már nagyon sok, főleg 44m2-re. Inkább akkor beinvesztálok (a ház árából) még egy olyan 5-700 ezret és egy jó A+++-os fűtésre optimalizált minőségi multisplit klímával elvagyok télen-nyáron. A cirkó helyére meg betetetek egy 80L-es villanybojlert azt jóccakát :)

okt. 8. 21:10
 7/11 anonim ***** válasza:
A klíma se tűnik rossznak amúgy, azt aláírom hogy kényelmesebb mert távirányítóval programozható/beállítható, viszont hogy milyen meleget ad azt nem tudom. Olyant biztos nem mint egy kályha. De majd kitapasztalod. Majd számolj be hogy sikerült.
okt. 8. 21:33
 8/11 SZTANN ***** válasza:

SZIGETELÉS! Első és legfontosabb kérdés, mennyire szigetelt az a mobil ház - vagy mennyire tudod utólag komolyan leszigetelni.

Anélkül, meg ha pl. ajtó-ablak huzatol, akármivel fűtesz, nagyon ráfizetsz!

okt. 9. 10:18
 9/11 A kérdező kommentje:
Elméletileg részben téliesítettek. Dupla rétegű üvegezésük van. De a falait utólag még szigetelni kell. A tetőt és az aljzatot nem tudom, még meg kell érdeklődnöm. De a hőszigetelés idézőjelben a legkevesebb meló. Azt megcsinálom magamnak. Jelenleg is egy szigeteletlen társasházban lakok, távfűtéssel. Ráadásul majdnem kétszer akkora területen. Szóval mindenképpen jobb/könnyebb lesz, mint ez ahol most 26 ezer csak a közös ktsg-em... és 20 ezer havonta a fűtés (minden hónapban, elosztva fizetem). Erre jön még a 8-10 ezer villany és a többi....
okt. 9. 20:57
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért egy társasház, ahol körbe vagy véve további lakásokkal, fűtés szempontjából sokkal barátságosabb a helyzet mint egy doboznál, amelynek mind a 6 oldala kültérrel érintkezik. Utóbbihoz kell ám az energia... Szigeteletlen, szabadon álló tégla házban pl. ha nem tüzelsz éjszaka, akkor reggelre simán leesik a hőmérséklet 5fokra, vagy alább is akár ha kemény minuszok vannak. A konténerház (bár nem tudom miből van, talán lemez meg deszka) szigetelés nélkül csak hidegebb lehet ennél. (Ezért is előnyös a cserépkályha, az jó sok hőt tud leadni, és ha melléülsz akkor nem fázol. Lehet kombinálni is a fűtéseket amúgy, pl. klímával csinálsz 15fok temperáló fűtést, kályhával meg melegebbet).
okt. 9. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!