Konténerház engedélyeztetésében jártas valaki?
Van egy üres telkem ami közművesítve van.Telken belül víz, áram.
Erre szeretnék egy 42 m2 konténerházat elhelyezni ,betonalappal.Tudom hogy első körben a település építésügyi hatóságát kell felkeresni hogy engedik e (az utcában van 2 ilyen ház is) szóval szerintem engedik.Ezek után szükséges tervezőmérnök bevonása?Nyaralónak lenne használva , nem állandó lakhatásra.
Egyáltalán mi a folyamat ha az önkormányzat engedi ezt?
Milyen hátrányom van ha nem lakóingatlanként lesz bejegyezve a hitelt leszámítva?
Kicsit vakon vagyok ebben így nem tudom merre induljak.
Köszönöm a segítséget.
Mit értesz konténerház alatt?
Hajós konténerekből épített házat, vagy egy kész lakokontenert amit csak letelepitenek? 🤔
Nagyon nem mindegy.
Kész lakókonténert értek alatta.
A gyártó megépíti , aztán daruval a helyszínre telepítenek.
Akkor ha jól értem elég az önkormányzati építésügyi hatósággal egyeztetni, nem kell tervezőmérnök se semmi?
Szimplán csinálok egy betonalapot amire leteszik és ennyi.
"Ahhoz nem kell semmilyen engedély, mert nem épület."
A lerakáshoz valóban nem, de ha tartósan akarsz lakni benne, akkor be kell kötni a közműveket is. Onnantól kezdve pedig helyhez kötött építménynek számít, akkor is ha egyébként csak egy odadaruzható konténer az egész.
Ha bontható a bekötés akkor ideiglenes építmény maximum.
Ahhoz se kell engedély, viszont elvileg el kell bontani talán 5 éven belül.
Utána viszont azonnal visszaepitheto.
Este lebontották, reggel újra ott van. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!