A ház azé akinek a telkén épül fel?
Szüleim nekem adnak egy telket amin tudnánk építeni.
Viszont úgy tudom hogy ez a telek nem számítana közös vagyonnak a feleségemmel mert ajándékozással kerülne hozzám és ha építünk rá, az is csak az én tulajdonom lenne.
Ez nem tetszik a feleségemnek hogy akkor neki nem lenne benne része, pedig amiből építkeznénk az közös vagyon mert eladnánk a házat amit vettünk régebben. Ugyan ő nem dolgozik mert otthon van a gyerekkel, előtte sem sokat dolgozott , csak 4 órában és én gondoskodtam arról hogy a hitel legyen fizetve a ház után. Ennek ellenére közös vagyonnak számít a mostani ház.
Hogy lenne igazságos? A szüleim nem akarnak(jogosan) neki is adni valamit ugy, hogy az ő szüleitől nem kapunk semmit, pedig nekik több pénzük van mint az én szüleimnek.
Szerintem anyóséknak is be kellene szállni a házépítésbe hogy a lányuknak is legyen benne része mert a közös vagyon amit felhasználnánk abba én tettem bele a legtöbbet.
Attól, hogy a rokonod/ismerősöd így járt az exnejével, nem biztos, hogy Kérdező is, nem kell látatlanban ennyire konkrét személyiséget beleképzelni valakibe, és nem is tudhatod, mi van otthon náluk, mi vezetett ide.
És senki nem tart pisztolyt a fejéhez senkinek, hogy kivel házasodjon és vállaljon családot. (Mondjuk azt se értem, hogyan lehet úgy házasságot kötni, hogy nincs tisztában az ember azzal, hogy mit ír alá.)
4-as vagyok:
elnézést, de nem az első, hanem a 2. válaszolóra céloztam a válaszommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!