Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mire figyeljek oda?

Mire figyeljek oda?

Figyelt kérdés

Szeretnék készíteni egy lemezgarázst. 4*5*2 m méretben. 40*40 illetve 60*40 zártszelvénnyből lenne a szerkezet, aztán tennék rá 0,5 trapézlemezt. Az egész egy betonalapon lenne rajta. Milyen hátulütője lehet? Mire figyeljek?

Állítólag nagyon fog párásodni.

Húzzam be a széleket szilóval?

Szerintem sok értelme nincs, de ha ragasztok rá filcet akkor az megfogja?

szept. 11. 14:58
 1/1 anonim ***** válasza:

A lemez belsején kicsapódik a pára és csöpög le. Ha az oldalán is trapézlemez van, ott is csorog le a víz. Szilóval nem tudsz ez ellen védekezni, mert nem beázásról van szó, hanem a levegő természetes páratartalma lehűléskor (tehát főleg este, éjszaka) átalakul vizzé és a lemezről csorog le, rá az autóra vagy amit ott tartasz.

Neked kell eldönteni, hogy ezzel együtt tudsz-e élni.

Nekem van egy tégla épületem zártszelvény tetőszerkezettel, rajta filcezett trapézlemezzel. A filcréteg magában tartja a vizet mint egy szivacs, nem csöpög le hanem idővel elpárolog. Ez így épp megfelelő.

A te esetedben ugye az oldalfal is valami lemez lesz, hát én oda inkább OSB lapokat tennék, azon nem csapódik ki a nedvesség.

szept. 11. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!