A képen látható két ház közti részt betonozzuk hamarosan. Kérdés az lenne, hogy kell e lábazati szigetelés mindkét ház lábazatára avagy sem?
A terv, hogy előszőr csak egy tartó oszlopokon álló nyeregtető lesz rajt. Azt idővel lehet be lesz építve. Ha kell, milyen vastag ? Amúgy már meg vettük a lábazatra, 10 cm xps lapokat. Nem lesz ez kicsit vastag az ajtók alatt ?
És még valami! Ha kell szigetelés, akkor azt hogy ? Ez alatt azt értem, hogy mivel ez egy külön betonozás lesz, így nem lesz össze kötve a két ház beton alapjaival. 10 cm vastag lemezalap fog rá menni. Ennek a lemezalapnak a szélei, össze érhetnek a ház alapjaival ? Vagy kell közéjük dilettáció ? Ha kell, akkor gondolom a 10 cm xps az ennek túl vastag lenne.
Remélem érthetően fogalmaztam s tud valaki segíteni ebben.
Vagy esetleg ki, hogy csinálná? Hogy kezdené el ? Érdekelnének a lépések a kezdetektől, a végéig.
A középső részt, egyszintbe akarjuk a többivel.
Én 5cm XPS-t használnék, a betonalapok között. Ez biztosítja a dilatációt, és azt is hogy a most készülő betonlemez felől nem fog víz menni a meglévő alapok felé, és persze azt is hogy nincs hőelhúzás. Aztán ezt a dilatációt lehet majd folytatni felfelé, ha beépül a középső rész is.
Nem látom amúgy a meglévő épületek vizszigetelését (lehet hogy nincs is?) Ha van, akkor azt le lehet hajtani függőlegesen és leolvasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!