Könnyűszerkezetes házakat festeni szokták? Rétegrend? (Kül- és beltérben)
Sziasztok!
Van egy könnyűszerkezetes ház. Kívül-belül OSB lapot kapott.
Az OSB között kőzetgyapot hőszigetelés van.
(Ilyen "szendvicspanel" kialakítású lett.)
A kérdésem az lenne, hogy kívül az OSB lapra hogy szoktak festeni? Mi a helyes rétegrend?
Láttam hogy, kívülre az OSB-re vízszigetelő fóliát tűznek, utána nem tudom milyen réteg kerül.
Belülre úgy tudom (lehet nem jól!):
- hőtükör/párazáró fóliát tesznek,
- erre profiloznak (fém vagy falécek - itt megy el a vezeték is)
- aztán a profilokra csavarozzák a gipszkartont, utána glett, hálózás, festés stb.
Ilyen házaknál mi az áltatlános rétegrend?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Kívül még elkél a szigetelés. A belső gyapot jó, de nem elég.
Szigetelést felragasztod ragasztó habbal és felcsavarozod tárcsával az osb-re. A szigetelst pedig ragasztó habarccsal lekeed, hálózod, újrakened. Végül arra mehet a vakolat majd.
Persze ha nem fontos a szigetelés, akkor az osb-t is lehet burkolni, pl lambéria, hajópadló, megfelelő kezeléssel persze ami időjárás álló.
Belülről ha kevésbé igényes vagy, akkor a vázra mehet a párazáró fólia, arra pedig a gipszkarton.
Ha kicsit jobban akarod, akkor fólia, arra profil (fa vagy fém), abban mehetnek a vzetékek, csövek, stb. És arra a gipszkarton.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget :)!
A dupla gipszkarton miért kell beltérre? Teherhordó funkciója van falipolc stb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!