Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Ha a lakásomba elzárom(elfordí...

Ha a lakásomba elzárom(elfordítom)a vízcsapot "ami nálam a fürdőszobába van" miért telik meg a WC tartály idővel mindig?

Figyelt kérdés
A fürdőcsapoknál,zuhanyzónál, konyhai csapoknál sikeresen elzáródik a víz, de ahogy hetente pár percre vissza nézek a lakásba azt tapasztalom,hogy a WC tartályba mindig szivárog egy öblítésre való.

júl. 19. 12:07
 1/4 anonim ***** válasza:

Valószínűleg nem ugyanazon az ágon van és egy másik csappal lehet elzárni.

De próbáld ki! Ha elzártad azt a csapot akkor húzd le a vécét! Ha azonnal elkezd megtelni a tartálya a szokásos módon akkor egy másik vezeték ágon van mint a fürdőszoba többi része és lehet, hogy csak azzal lehet elzárni ami a lakásba bemenő összes vizet elzárja.

Ha viszont nem kezd el megtelni rendesen, akkor valami hiba van a rendszerben és tényleg csak szivárog oda a víz. Akkor rossz az elzáró csap és a többi helyen azért nem jön víz, mert ahhoz túl kicsi a nyomása.

júl. 19. 12:13
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Régi építésű házakban/lakásokban, ahol korábban voltak átépítési stb. átalakítások, ott előfordulhat, hogy egyes fogyasztási helyek más főágba lettek bekötve.
júl. 19. 12:41
 3/4 A kérdező kommentje:

78-ban épült a lakás (társasházi)

De szerintem a második alternatíva lehet a gond..mármint,hogy lassan szivárog.

júl. 19. 17:10
 4/4 anonim ***** válasza:
Olyan helyet én még nem láttam (pedig jártam már igen putris régi házban is, ahol jóval az építés után lett kialakítva fürdőszoba), ahol ne lett volna egy külön elzáró közvetlenül a WC tartálynál.
júl. 19. 23:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!