Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Kell valamilyen engedély...

Kell valamilyen engedély meglevő kerítésen való garázskapu létesítéséhez?

Figyelt kérdés

Egy már meglévő tégla kerítésre szeretnék létesíteni egy körülbelül 3 méter széles és 2 méter magas garázskaput, hogy autóval be tudjak állni az udvaromra. Az lenne a kérdésem hogy ehhez bármilyen engedélyre szükség van? Próbáltam neten utána olvasni, a találtak alapján amennyiben a kapu nem veszélyez senkit engedély nélkül építehetek, viszont kicsit zavaros, hogy a pontos esetemben is így van-e.

Bármilyen útra állási engedély, építési engedély vagy ilyesmi kell arra hogy meglévő kerítésből kibonthassak és telepíthessek oda egy garázskaput?

ma 07:00
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem kell.nyugi
ma 08:12
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi szépen, de az önkormányzatot se kell értesíteni róla?

Semmi kérvény vagy értesítés csak beépíthetem minden nélkül?

ma 08:31
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ahhoz éppen nem kell, de ott ugye lesz egy új autóbejáró, ami már közterületet is érint, az meg már lehet, hogy más tészta. Szóval beballagnék az önkormányzathoz és megkérdezném, az nem kerül semmibe.
ma 08:32
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell,a kapunak befelé kell nyílni.
ma 08:38
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Minden telekhez egy autós behajtás engedélyezett.
ma 09:04
 6/9 A kérdező kommentje:

#3: én is attól félek, hogy a közútra hajtással lesz probléma és arra kell valami engedély, az önkormányzatot felhívni terveztem, helyileg Zuglóban vagyok, ott viszont nem tudom hogy az önkormányzatot kellene hívnom, vagy ezt a nemrég alakult egységes építészügyi hatóságot, ami alá zuglo is tartozik.

#4: egy redőnykaput telepítenék, pont emiatt, mert befelé nem lenne elég helyem és kifelé meg nem nyithatom

#5: ezt nem írtam le, de autós beálló még nincs telepítve viszont egy gyalogos kapu már van

Mindenkinek köszönöm az eddigi válaszokat és segítséget.

ma 09:13
 7/9 anonim ***** válasza:

Kérdező, mit értesz "garázskapu" alatt?

A kerítésre nem feltétlen tudsz olyat felszerelni ami garázskapu.

A redőnykapu nem csak annyi hogy van egy redőny és az fel-le mozog kapuként. Annak befelé kell egy tartószerkezet - ez a garázsban annak mennyezete - amin mozog a kapu emelőszerkezete. A kerítésnél ezt nem feltétlen tudod megoldani.

Ötletnek jó, csak nézz utána előbb annak, hogy megvalósítható-e, mert aztán ennek időjárás állónak is kell lennie kint a nyílt terepen!

ma 09:59
 8/9 A kérdező kommentje:

#7: amire szerintem Te gondolsz az a szekcionált garázskapu, mivel annak tényleg kell egy tartószerkezet a mennyezetre. Viszont amit én szeretnék az egy redőnykapu ami mechanikájában, kinézetébn és működésében olyan mint egy redőny, mivel maga a kapu a tokba húzódik bele mint egy redőny nem pedig a tartószerkezetre mint a szekcionáltnál.

Mint például ez a kapu:

[link]

Persze lehet én értelmezem félre, de azok alapján amiket eddig láttam nekem így jött létre a redőnykapu működése

ma 10:29
 9/9 anonim ***** válasza:
#8 Igen, ezért kérdeztem. Ez jó. Csak meg kell oldani valahogy a fedését.
ma 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!