A szomszéd ház ablaka a portamta néz , ha elé építek valamit ami nem engedelyköteles lebontathatja velem?
Mondjuk 1 meter tavolsagot kihagyva?!
Hiába jelrnteném be cseszne rá
Igen ez a másik opció , de úgy,is garázst is kell épízenem épp aktuális azért kérdezem mert akkor direkt oda tervezem.
Arra a gondoltam a 4 oldal fal közül 1 lenne feléoítve az pont az ablak felől lennne a többi oedig nyitott lenne vagy max L alakban teli, azt hidzem ez így nem engedelyköteles de egyből orvosolná a problémám.
Elvileg bruttó 100köbméterig építhetsz engedély nélkül. Viszont van valami előírás hogy milyen távolság, hátsókert, oldalkert méret, stb. ez a helyi szabályozástól is függ. Nem tudjuk milyen településről van szó, meg milyen a szomszéd.
Van ahol azt építesz amit akarsz és bármekkorát mert a kutya se nézi, megha a szomszédot, meg senkit nem zavar akkor szabálytalanul is ott maradhat. Ez nagyon településfüggő.
Nyitott garázsra nem kell engedély ez hülyeseg.
Az oldalkert viszont nem jutott még eszembe utánanézek köszi.
A szomszédtól 3 méterre már építheted is a nyitott harázsod. Remélem van kerítés, sőt ki is van mérve, ami pontos, és be van jehyezve aFöldhivatalba?
...ha nincs, akkor ne is álmodozz.
telekhatáron van az eoülete ahol szabálytalan ablakot nyitott az udvarunkra... én is bejelenthetném , ehelyett alkalmazkodom.
Én elég sok ilyen fedett kocisbeállót látok nem hiszem , hogy mind illegális lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!