Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Kádárkockákra mennyire jellemz...

Kádárkockákra mennyire jellemző a vasbeton födém?

Figyelt kérdés

2024. máj. 23. 18:02
1 2
 11/17 feri 45 ***** válasza:
69%
Miért érdekel a födém? Lényeg, hogy megfelelő tehetbírás és hőszigetelés legyen! Üdv:H.F.
2024. máj. 29. 17:04
 12/17 A kérdező kommentje:

Azért, mert a vasbeton födém ellenáll a nagy viharoknak, tornádónak, a fa födém meg nem. Mindenképp vasbeton födémes házba akarok költözni, ott érzem magam biztonságban.

A kádárkockában gondolkodtam, de a vasbeton födém hiánya elbizonytalanított.

2024. máj. 30. 01:41
 13/17 anonim ***** válasza:

Pedig földszintes családi házaknál egyáltalán nem jellemző a beton födém, az elmúlt 20 évben pedig ritka. Tetőtereseknél alkalmazzák, de ott sem mindig! Ezek egyszerű tények, csak végig kell menni egy új utcán, ahol épülnek a házak... vagy meg kell nézni az eladó új házakat.

Lehet jobb a beton, de Magyarországon nincsenek olyan viharok akik leszedik a tetőt.

Alapvetően egyetlen oka van a fa födémnek, hogy a felébe sem kerül! Mikor azt mondja az építész fából meg komplettem kartonozva szigetelve 1,5 millióból, betonból meg 3 ból, akkor mindenki a fát választja. Ennyi a titok. Ezek hasra ütésszerű számok, Nekem a kivitelezőm +1,5 et mondott pár éve

2024. máj. 30. 08:01
 14/17 A kérdező kommentje:

De a tetőteres házaknál is inkább csak az első szint felett van vasbeton födém, a tető ugyanúgy fa, nem?

És a fa födémet ki lehet cserélni vasbetonra?

2024. máj. 30. 16:06
 15/17 feri 45 ***** válasza:
100%
Igen, kicserélhető a fa födém vasbetonra. Persze ára van. Elbontás, zsaluzás,betonvas szerelés, betonozás, felül hőszigetelés. Fa födémből is többféle létezik. Stukatur: 20 cm vastag gerendák egymás mellé rakva becsapolással, alul nádazva vakolva. A másik a vak stukatur: méterenként 20x20 cm-s gerendák, alul és felül deszkázva, alulról vakolva. Olcsóbb az előzőnél. Ugyanez vékonyabb gerendákkal és nádazva. Az első vasbeton koszorúval nem hiszem hogy a szélvihar felkapja. Én utólag tetőtér beépítést csináltam a házamon. Elsőő lépés volt a gerendázat csavarokkak való összekötése. Ezután jött a tetőtér belső munkálatai. Néhány szélvihart már átéltem az elmúlt 48 évben. Persze 200-270 km/h-s vihar ellen mi véd?? Van házbiztosítás is. Persze túlélés az első. Üdv:H.F.
2024. máj. 30. 16:38
 16/17 anonim válasza:
100%

Túlgondolod. Általában nem csináltak monolit födémet, de a kefnis betongerendás födém felbetonnal kb ugyanazt tudja. A monolit födémnek ott van értelme, ahol nagy a telek lejtése.Ami inkább számít az a beton koszorú, ha az megvan, akkor nagy baj a statikával nem lehet.

Miért gondolod túl? Ha egy ház 50 éve áll (és a Kádár kockák tipikusan ilyenek), és nincs rajta repedés, akkor az a következő 50 évben is állni fog.

2024. máj. 31. 10:56
 17/17 A kérdező kommentje:

Pedig meg voltam róla győződve, hogy az új építésű házak vasbeton födémmel épülnek.

És ez a kefnis betongerendás födém mennyire jellemző a kádárkockákra?

2024. jún. 2. 01:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!