Azért, mert a vasbeton födém ellenáll a nagy viharoknak, tornádónak, a fa födém meg nem. Mindenképp vasbeton födémes házba akarok költözni, ott érzem magam biztonságban.
A kádárkockában gondolkodtam, de a vasbeton födém hiánya elbizonytalanított.
Pedig földszintes családi házaknál egyáltalán nem jellemző a beton födém, az elmúlt 20 évben pedig ritka. Tetőtereseknél alkalmazzák, de ott sem mindig! Ezek egyszerű tények, csak végig kell menni egy új utcán, ahol épülnek a házak... vagy meg kell nézni az eladó új házakat.
Lehet jobb a beton, de Magyarországon nincsenek olyan viharok akik leszedik a tetőt.
Alapvetően egyetlen oka van a fa födémnek, hogy a felébe sem kerül! Mikor azt mondja az építész fából meg komplettem kartonozva szigetelve 1,5 millióból, betonból meg 3 ból, akkor mindenki a fát választja. Ennyi a titok. Ezek hasra ütésszerű számok, Nekem a kivitelezőm +1,5 et mondott pár éve
De a tetőteres házaknál is inkább csak az első szint felett van vasbeton födém, a tető ugyanúgy fa, nem?
És a fa födémet ki lehet cserélni vasbetonra?
Túlgondolod. Általában nem csináltak monolit födémet, de a kefnis betongerendás födém felbetonnal kb ugyanazt tudja. A monolit födémnek ott van értelme, ahol nagy a telek lejtése.Ami inkább számít az a beton koszorú, ha az megvan, akkor nagy baj a statikával nem lehet.
Miért gondolod túl? Ha egy ház 50 éve áll (és a Kádár kockák tipikusan ilyenek), és nincs rajta repedés, akkor az a következő 50 évben is állni fog.
Pedig meg voltam róla győződve, hogy az új építésű házak vasbeton födémmel épülnek.
És ez a kefnis betongerendás födém mennyire jellemző a kádárkockákra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!