Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Haznalatbaveteli engedely...bü...

Haznalatbaveteli engedely...büntetes?

Figyelt kérdés

Ha 2008 körül kezdett epülni egy nagy csaladi haz.

Kb 2012ben be lett költözve es azota is mindig epül, csinosul de mar regesregen normalisan lakhato...

Be akartam jelentkezni a szuleimhez es kiderült nem megy mivel nincs hasznalatbaveteli engedely hivatalosan.

Mekkora büntetes varhato?

Azt olvastam epitkezesi naplot fognak kerni...de olyanunk nincs is.

máj. 20. 20:54
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem hogy lenne,csak addig hívatalosan nem lakható.
máj. 20. 20:59
 2/9 anonim ***** válasza:
69%

Fennmaradási engedély kell, utána átalakítani úgy a házat hogy megfeleljen a mai kor használatbavételi követelményeknek. De ha pl. oldalhatáros beépítés van előírva és a telek közepén van a ház akkor semmilyen engedélyt nem fognak megadni. Sokszor nem lehetséges, illetve ha lehetséges akkor is több millió forint alsó hangon. Csak az építész munkadíja lesz 1 millió, de inkább több.

Vicces, de ha veszel egy garázst ahol villany sincs még, oda meg be tudsz jelentkezni lakcímként.

máj. 20. 21:01
 3/9 A kérdező kommentje:

a nemhiszem hogy lenne ;) az nem segitseg. olvastam 50 ezer ft büntetesrol valahol.

Viz, gaz, aram, tv, riasztorendszer minden van evek ota...mintha normalis haz lenne telekkel. es erre ez derül ki. mi sem ertjuk

máj. 20. 21:01
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

büntetés nem lesz, de sehogy sem fogtok lakhatásit kapni már.

Mi van a tulajdoni lapot? Kivett belterületi szántó?

máj. 20. 21:04
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyítani kell hogy 10 évnél régebb óta ott van. Így NEM LESZ büntetés.

Ha megfelel a szabályoknak, akkor fennmaradásit kell rá kérni.

Ha nem, akkor semmi nincs. Vagyis nem büntetnek, nem bontatnak, d3 nem is lehet bejegyeztetni.

máj. 20. 21:50
 6/9 A kérdező kommentje:

miröl beszeltek? :-D egy oriasi haz, klima meg mindennel. alul orvosi rendelo amit apum üzemel. Nem szantoföld vagy mittudomen :-D

fennmaradasi engedely? ok

máj. 21. 19:55
 7/9 A kérdező kommentje:
2es, rendes epitesz csinalta a hazat...a BME-n tanit is...szoval ez minden ok
máj. 21. 19:55
 8/9 anonim ***** válasza:

"Nem szantoföld vagy mittudomen :-D"

Szerintem engedd el kérdezőm, fingod sincs az ingatlanyilvántartásról ezek szerint.

máj. 22. 12:35
 9/9 A kérdező kommentje:
ez igy van :-D gratulalok hogy rajottel. ezert kerdeztem
máj. 22. 20:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!