Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Építenél pincét a ház alá ha...

Építenél pincét a ház alá ha építkeznél?

Figyelt kérdés
2024. ápr. 14. 14:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
57%

Ugy érted hogy szuterént? Ha lenne rá pénzem akkor igen. Lennének helysegek, pl mosokonyha, egy kisebb konyhat is kialakitanek ahol legalabb egy mosogato van es egy kisebb szekreny, kazanhaz és hátulról egy nagy kapu is lenne hogy a bicikliket, motort le lehessen vinni, esetleg egy kisebb autot is.

Ugy tudom nem olyan nagy osszeg pincet kialakitani ahoz kepest hogy mennyi plusz helyet kapsz.

2024. ápr. 14. 19:30
 12/18 anonim ***** válasza:
78%

Ez manapság nem jellemző, mert jóval többe kerül föld alatt épíítkezni, mint a föld felett.

Ezért aki megteheti már alapból betesz egy duplagarázst a házba, meg 1-2 plusz tárolót, vagy jó nagy háztartási helyiséget.

Öregen amúgy is jobb sík területem mászkálni, mint napi szintem mászni a lépcsőket.

Nem volt pénzem garázsra mikor építkeztem. És ha megnéztek egy átlagos új utcát alig van olyan ház, amiben van garázs. A méretük meg évről évre egyre kissebb.

A kérnyékemen árult átlagos generál kivitelezős 3 szoba+nappalis házak már 75-90 m2 közöttiek, 2018-ban pedig a jellemző méret a környéken ebben a kiosztásban 95-110 m2 volt.

2024. ápr. 14. 21:56
 13/18 anonim ***** válasza:
78%

#11 Összességében nem sokkal olcsóbb egy normális pincét kialakítani, hiszen a vízszigetelés és az azt védő rétegrend is sokba kerül.

Nyilván ott csalóka az ára, hogy a pincében nem szoktak drága lámpákat felrakni, nincsen minden sarokban egy konnektor, nincs drága fürdő, wc, nincs drága burkolat, ez önmagában tudja torzítani az árat.

Meg hát ezer dologtól függ. Különálló épületrészt le is kell fedni, kérdés hogy kell-e rá szigetelés és mennyi. Pincénél viszont eleve van +1 teherhordó födémed a pince felett.

2024. ápr. 14. 22:34
 14/18 anonim ***** válasza:
22%
Én építettem pincét a házam alá, 100 m2, teljesen ki van használva. Csont száraz, nyáron hűvös, télen enyhe, az építése sem volt annyira drága (nem tudom azt a fél milliót honnan vette aki írta, de nettó hülyeség). Most szeretnék másik házat venni vagy építeni, de venni szinte nem lehet olyat, ami alatt rendes pince lenne, e nélkül pedig nekem nem kell. Így hát valószínűleg építeni fogok újra egy pincéset.
2024. ápr. 15. 09:18
 15/18 anonim ***** válasza:
78%
Megnöveli a költségeket úgyhogy nem.
2024. ápr. 15. 09:25
 16/18 anonim ***** válasza:
88%

Ha baromi nagy telked van, akkor nem biztos, hogy megéri a pince.

Persze attól is függ mire akarod használni. Például fészerben bort, élelmiszert nem tárolhatsz, jól szigetelt pincében viszont igen.

Fajlagosan egy rendesen megépített sufni sem olcsóbb, mint a pince.

2024. ápr. 15. 10:29
 17/18 Csakegysajt95 válasza:
84%
Nálunk van, de nem tudjuk kb semmire használni, mert feljön a talajvíz. Úgyhogy én nem építenék ha építkeznék.
2024. ápr. 17. 02:56
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

A mi pincénk jól szigetelt volt. Egész magas talajvízszintnél sem volt benne víz.

De aztán jött egy hatalmas zápor, az utcán hömpölygött a víz és a garázskapun beáradt a pincébe. A kár több millió forint.

Biztosító: "Az utcaszint alatti ingóságokra nem terjed ki a biztosítás!"

2024. jún. 7. 01:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!