Egy újonnan ásott kútnak kell idő, hogy beinduljon és legyen benne víz?
Az épp csak van bent víz az kevés.Ha valóban vizet talált,akkor nem csak szivárogni kellene .Annyira jönni kellene a víznek,hogy már nem tud miatta mélyebbre menni.Nem írtad gépi,vagy kézi ásás volt. 3 hónap igen nagy ídő.
A kútból gyakran kell a vizet kinyomatnyi.(nem menbrános mélykúti szivattyúval) így tudnak a víz áramlatok kialakulni.A víznek egyre tísztábbnak kell lenni.Naponta meg kell mérni mekkora vízoszlop van benne .Meglehet mérni mekkora a kút hozama .1 szivatás után mennyi idő telik el,amig az előző víz szint visszaáll,vagy nagyobb lesz.Nem tudom vannak e környéken ásott kutak,milyen mélyek,milyen vízhozamuak.Bár erre sem ehet nagyon hagyatkozni.Ebbe a kútba kellene lenni 3-4 m es vízoszlopnak ,hogy elfogadható legyen.A kút ásás bizonytalan vállalkozás,mert senki sem lát bele a földbe . 1kut létre hozása manapság 1 vagyon . Mi van akkor ha 3hónap után is csak pár vödör viz gyöngyözik,vagy még akkor sem?
Tovább ás,vagy mire van garancia ? Kifizeted,aztán többé feléd sem néz .
1 hónap után már el kell dőlni lesz e elegendő víz.
Lényeg a lényeg,ez a kút még nem bizonyitotta hogy jó is lesz.
Bár munkát végzett a kútásó,majd ha bizonyithatóan jön a víz,akkor fizetnék.Kemény vitám volt ilyen ügyben nekem már .
Kútfúrást jobban látom.Ha neked 3 hónapot kell várnod,akkor 1-2 ő is várhat.Jöhet méregetni mekkora a vízben t.
3 es láttál már kompresszozást ? Ezt csinálgassa a kútásó.
Ha ez a kútásó nem talált bele a víz adó rétegbe,nehéz lesz ott vízet fakasztani.
Ez pontosan így van.2-3 as voltam. Nálam csak 90 es cső van,60 m mélyen.
Közel 30 éve .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!