Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Milyen szakember tudja kivezet...

Milyen szakember tudja kivezetni a páraelszívó csövét a padlásról a tetőn át?

Figyelt kérdés
A padlásra kivezettem a páraelszívó csövét, de "szerencsére" nagyon felkavarja a szigetelést, port csinál. A tökéletes megoldás a tetőn át való kivezetés lenne, de azt sem tudom ezt milyen szakember csinálja. Kihez érdemes fordulni? Úgy látom a költségek is elég magasak lehetnek, van olyan kivezetős "cserép", ami több, mint 30 ezer forintba kerül. Esetleg valakinek van valami jó tippje rá?

márc. 10. 16:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Talán a bádogos.
márc. 10. 17:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Vannak műanyagból is, azok csak nem olyan drágák, nem tudom, milyen csereped van.

[link]

márc. 10. 18:02
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Kedvező esetben egy ezermester vagy barkácsoló képességgel rendelkező férj.
márc. 10. 19:22
 4/10 A kérdező kommentje:
3-as. Kedvező esetben emiatt nem akarok férjhez menni. A feleségem sem biztos, hogy örülne neki. Barkács képességek megvannak, már mindent is én csinálok, többek között a plafont is én törtem át jelen esetben, gyanítom, hogy az lesz a vége, hogy ezt is én csinálom meg. Denagyon gyanús, hogy kívülről felmászva a tetőre kellene megoldani, mert belülről nem tudom, hogy kivitelezhető. Viszont nincs kedvem azon tanakodni, hogy mi a legegyszerűbb megoldás, melyik a legmegfelelőbb kivezető nekem, árban sem mindegy, kompatibilitásban sem. Csak egy db méteres műanyag cső ára 5000Ft, az még legalább kell, illetve a szellőzős cserép ára sem kevés. Jó lenne előszörre eltalálni.
márc. 10. 20:45
 5/10 A kérdező kommentje:

2-es, sajnos a képen látható első termék is nagyon drága, aminek nincs feltüntetve az ára. Itt egy hasonló:

[link]

márc. 10. 21:37
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem bádogos, legalábbis az esővédő gallért ő tudja rá feltenni. Nem fontos a kivezetős cserép. Nálunk belevágot flexxel a meglévő cserépbe, majd aluból szépen ráhajlított egy lemezt.
márc. 11. 20:11
 7/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!!!
márc. 11. 23:28
 8/10 anonim ***** válasza:

A szakma az épületgépészet, azon belül a légtechnika amit keresel. A légtechnikai szakemberek és a bádogos együtt tudnak szakszerű megoldást adni.

Nem ismerve a konkrét padlásteret és az ottani megoldásokat, alapesetben a párát jobb távol tartani a hőszigeteléstől, és gyorsan kivezetni a szabadba, hogy száraz maradjon, megtartva a főszigetelő képességét.

A cső amin keresztül távozik a pára, minden esetben legyen hőszigetelt, amivel kisebb eséllyel keletkezik kondenzvíz a csőben. Lehet pl. ez a Sonoflex típus is, itt: [link]

márc. 12. 12:35
 9/10 A kérdező kommentje:
Navon köszönöm, ez nem hangzik jól
márc. 13. 07:55
 10/10 anonim ***** válasza:

9. Ha mindent mérlegre teszünk, akkor azért nem rossz a helyzet.

- egyszer kell csak megcsinálni

- a jól működő páraelszívás megmentheti a fürdőszobát a penésztől (ezt azok tudják igazán értékelni, akiknek már dohosodott be csempefugája, ruhái, vagy a fal festését emiatt kellett megcsinálni)

- a fürdő használata komfortos lesz

- átlátható logikai összefüggések vannak, megoldása frissen tartja a kreatív elmét :)

- 40-60MFt-os lakás esetén a beruházás jó helyre kerül, nem egy autóra költünk, aminek az értéke folyamatosan olvad

A mai építőanyagok, építészeti, műszaki megoldások a mesterséges szellőztetés felé mennek (lásd lakásszellőztető rendszerek), ami által folyamatos friss oxigéndús, pormentes levegő lesz a lakásokban.

márc. 13. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!