Mennyibe jön ki 10 m³ mixer beton rendelés ha mixerrel és betonpumpával is kérem a kiszállítást?
Mennyibe jön ki 10 m³ mixer beton rendelés ha mixerrel és betonpumpácal is kérem a kiszállítást?
Nekem 1,2m³ az 8000 a sóder díja meg 24 ezer a beton díja. Víz meg saját betonkeverési díjam legyen 2000 Forint. Így híg beton m³ nekem 29 ezerbe jönne ki.
(Az mondjuk más kérdés, hogy 1,2 köbmétert fizetek, de abból lesz egy köbméter beton ha megkötött.)
Sokan lebeszélnek, hogy magam keverjen, de vajon mi a matek?
A sódert súlyra adják + fuvar.Ha egyből mehet a beton a helyére,oda kell nyomatni.Időt, munkásokat takarítasz meg ezzel.Pontosan kiszámolni nem tudod,de mixerben maradtat is el kell valahova használni,vagy visszaviszi.
Híg betont 3 m3 nél többet nem raknak a mixerbe,mert az a legkisebb emelkedőnél is kifolyik. Ne a matekba bizzál.
Az a matek hogy drága a cement! Mázsáját 9ezernél olcsóbban nemigen kapod meg. A betonos cégek viszont tonnaszámra veszik a cementet jóval olcsóbban, így a mixerbeton olcsóbb mint a házi kevert.
Tavaly kevertem házilag kb. 8m3 betont, utólag kiszámoltam és 40ezer Ft-ra jött ki köbméterje, és ez csak az anyagdíj: cement+sóder, vizet meg kútból húztuk.
De más lehetőség nem volt, nem egy jól hozzáférhető összefüggő nagy placcra ment ahová be lehetne nyomni a mixerbetont 1 perc alatt, tehát technikai okok miatt lett házi keverés.
Úgyhogy ha olyan helyre akarod, ahová be lehet nyomni akár pumpával, akkor azt javaslom a házi keverés helyett. Olcsóbb, gyorsabb, és a minőség is garantált, mert ha azt mondod hogy c25 betont kérsz, akkor nekik megvan a recept és ki van mérve súlyra a cement, sóder, vízmennyiség. Házilag meg nehézkes a mérés, a keverés kimerül az 1 lapát cement, 4 lapát sóder gyakorlatában vagy 1:3. És ez nem súlyalapú keverés, hanem térfogatalapú, pontossága változékony lehet.
Ha olcsón tudnál cementet szerezni, pl. 5ezer/mázsa,akkor azt mondanám hogy keverd magad. De sajnos baromi drága már a cement a kisember számára :(
4#
Nálunk (tüzépen) pont van mixercement 8ezer/mázsa.
Ezt elírtam:"24 ezer a beton díja"
* 24 ezer a 3q cement díja, ami 1m³ sóderhoz menne kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!