Külső homlokzati szigetelésként, miért nem lehet XPS szigetelést használni. Miért kell mindig EPS ?
Az xps sokkal de sokkal tartósabb, erősebb mint az eps. Akkor miért nem alkalmazzák eps helyett ? Ok drágább mint az eps. De ha van rá pénz, akkor miért ne ? Az xps víz szigetel. De egyben hő szigetel is. Tehát véleményem szerint alkalmas külső homlokzati szigetelésre is.
Ezt ha lehet magyarázza már el nekem valaki. Köszönöm
Ugyanazért amiért nem kőzetgyapotot tesznek fel.
A gyapot hangszigetelő, nem éghető. A gyapot sokkal drágább, és persze nehezebb is, de ez talán mellékes a legtöbb esetben.
"Mint írtam , tudom hogy drágább. De valami oka csak van, hogy állandóan eps t raknak fel s nem xps t."
Pont ez az oka, ahogy írod is, hogy az xps drágább. Ennyi.
Az anyagi oldalt, ha félretesszük, nem olyan jó dolgozni az xps lapokkal homlokzaton.
Miért:
- Nagyon merev, magyarul nehezebb sík/függős falat készíteni
- Dűbelezés során, ha nem süllyeszted a dűbel helyét, akkor kitart a feje, mivel ennyire merev az xps
- erősebb, drágább ragasztó szükséges az xps ragasztásához
- a gyakorlatban ezekben a lapokban mindig van egy kifli és mivel merev, ezért nem fog a rakás során ez a torzulása módosulni.
- az ár/érték arányához képest minimálisan jobb a hőszigetelése az eps-el szemben. 0,033-0,034 között szokott lenni, míg az eps 0,034-0,036 között. A grafitos lapok 0,031-0,032 körül. Amit mi értékesítünk: 0,029
Mi ablakkávákhoz, befordulásokhoz, főleg ahol nagyobb igénybevétel van, az xps lapokat szoktuk javasolni az ügyfélnek. Más helyeken ahol felesleges ezt megvásárolni, mindig kiszámoljuk grafitos/eps módban ugyanolyan hőátbocsátás mellett más vastagsággal az anyagárakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!