Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Normális hogy ennyire kihűlik...

Normális hogy ennyire kihűlik a ház?

Figyelt kérdés

az adott ház:

-falazata régi b30-asból épült és 10 cm "nikecell" szigetelést kapott

-beton födémes de belülről gipszkarton állmennyezettel le lett burkolva alatta 5cm kőzetgyapot és hőtükörfólia van

-nyílászárok fából vannak duplafalcos, dupla gumis hőszigetelt 22mm-es üveggel

-vegyes tüzelésű lemezkazánnal van fűtve, radiátor és az épület úgy 20-25%-ban van padlófűtés

-az aljzat beton kb 70-80%-a régi tehát az alatt nincs szigetelés, pince/szuterén/alagsor nincs a ház alatt, kívül a házfalához hozzá van építve egy 10 m hosszú terasz és ház fala és a terasz betonja között sincs szigetelés

Ha kint olyan kb 0 és -5 fok között van képes 24 fokról vissza hűlni kb 20-21-re

ha kb -5/-10 fok között van kint hiába csinálok bent 25-26 fokot képes vissza hűlni 19-20 fokra,van olyan szoba amit nem tudok felfűteni 24 fokra, állandóan hideg van ott max ilyen 21,nagyon max 22,de ha ott 22 fok van akkor a ház többi pontján már 28 fok körül van...

Szerintem a szigeteléshez képest nagyon durván visszahűl a ház.

Mitől lehet ez?

Most lehet hogy egy orbitális nagy hülyeséget fogok írni de nekem az tűnt fel hogy a konnektorokból jön be a hideg, oda teszem elé a kezem és azt érzem mint régi ablakoknál hogy "szelel" ez lehetséges?

Ha belegondolok elméletileg lehetséges mivel rengeteg csövet használtak a villanyszerelők és a csomópontok mint pl nappali tv vagy számítógép stb stb ahova sok konnektor kell az mind ment fel a padlásra ahol a vége szabadon van,onnan elvileg le találhat a hideg nem?

jan. 5. 17:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Az álmennyezetes hőszigetelès nem jó, mert a falak a padlás felől úgyis kiviszik a hőt. Szigetelni padláson kell, ès legalább 15-25cm vastagon.

A villanyos csövek mindegyik vègèt ki kell tömni, hogy ne áramoljon a hideg.

Az aljzatnál is min 10cm kell a padlófűtès alá.

A hőszigetelèsnek kompletten összefüggőnek kell lennie, mintha kívülről becsomagolnád a házat. Ès mindezek után a párával kell kezdeni valamit, mert ez hozzá tartozik.

jan. 6. 08:54
 12/20 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm a választ,a padlófűtés alatt van szigetelés,de amit ugye nem vettünk fel betont az alatt nincs,mivel már 12 éve csináltuk a házat így elképzelhető hogy lesz majd egy nagyobb felújítás akkor majd meg csináltatom
jan. 6. 09:18
 13/20 anonim ***** válasza:

"mindezek után a párával kell kezdeni valamit"

Előtt!

Ezt mondom! Nem a szigetelés után kell vacakolni a párazárással! Előtte!

Nem a stílusommal kell foglalkozni hanem azzal hogy jól legyen megcsinálva a szigetelés, különben ez az eredménye! Kevés pénzből is lehet jót csinálni, csak kicsit gondolkodni kéne és keresni egy szakembert aki segít! Nem fogod fel hogy a rengeteg pénz amit elcseszel az semmit nem ér attól hogy szakszerűtlenül rakjátok össze a szigetelést? És az sem esik le hogy a fűtészszámlád nem fog csökkenni a szigetelés után?

A párát kiengeded a lakótérből, bele a szigetelésbe, az meg majd jól összetöpped és ott fog rohadni a padláson úgy, hogy semmit nem fog szigetelni, csak kidobál rá rengetegn pénzt és még utána is csak folyik ki a kezedből a pénz, mert fűteni kell és nem érted hogy miért amikor le van szigetelve. A konnektorokból áramló levegő nagyon durva hibára után, teljesen szakszerűtlenül lett összerakba a rendszer. Megvannak azok az alkatrészek amiket be kell (jól) építeni ahhoz hogy ilyen ne történjen!

Hiába veszel hőmérőt ha nem tudod értelmezni a mért értékeket.

A mennyezetre rakott szigetelés és hőtükörfólia a lehető lerosszabb ötlet volt! Amit arra költöttől az a pénz mind kuka. A födém emiatt kihül és viszi a hőt kifelé. A gipszkarton felett a hideg födémre kicsapódik a pára és valószinüleg rohad alatta minden. A födémen belül is ki tud csapódni a pára és ha eléri a fagypontot a födém akkor elkezdi a benne lévő jég szétfeszíteni és repedések keletkeznek rajta. Ami persze nem veszel észre, mert le van burkolva. A totálisan szakszerűtlen munkákkal csak kárt okozol magadnak és csak feleslegesen költötted el a pénzt.

jan. 6. 10:24
 14/20 anonim ***** válasza:
14%
Asvanyo gyapot szellozik. Ha belemegy a para, akkor kiszellozik a padlas terbe. Hacsak nem gozolni akarod.
jan. 6. 10:39
 15/20 anonim ***** válasza:
64%
14 pont az ilyen ostoba tanácsok miatt "hűlik ki" neki a háza.
jan. 6. 10:41
 16/20 anonim ***** válasza:
Bizonyara...
jan. 6. 11:21
 17/20 anonim ***** válasza:
Laktam olyan albérletben, ahol az ablak alatti konnektorból jött be a hideg... Ott a padlón előfordult, hogy 9-10 fokot mértem. Olajradiátoros fűtés volt csak, hát a szoba közepén sem izzadtam, jó esetben sikerült 20-21 fokra feltornázni, de sokszor csak 16-17 fok volt.
jan. 6. 19:23
 18/20 anonim ***** válasza:

AZ aljzatnál is hiányzik a szigetelés.

Az is rengeteget jelent.

jan. 7. 18:41
 19/20 anonim ***** válasza:
24 fok.... Ember, az egészséges hőfok 20-21 hova orditatod a fűtést.
jan. 16. 20:51
 20/20 A kérdező kommentje:

a napokban meg mértem néhány helyen begyújtás előtt a felületeket, amikor kint olyan -2,-3 fok körül volt a hőmérséklet, a két bejárati ajtó küszöbnél olyan 10 fok körül volt a járólap felülete, az ablakoknál körbe a tok és a falnál,a szárnynál és a toknál "szelel" néhol az ablak/ajtó ezeknél olyan 15 fok körül volt a hőmérséklet,a nem szigetelt aljzatnál pedig 18-20 fokos a felület,a szigetelt állmennyezetnél 21-23 fok körül volt.

A két ajtónál arra gondoltam hogy szakemberrel felvésetem a padlót és rakok az ajtó alá valami féle szigetelést, viszont az ablakoknál nem tudom mit csináljak..nyilván ha nem ölök bele ismét milliókat és ha nem rombolok szét mindent és nem csinálom újból az egészet akkor tökéletes soha nem lesz ezzel tisztába vagyok..de, lehet esetleg valami megoldás ami félig meddig megoldaná?már azzal is előrébb lennék ha nem 15 fok lenne az ablaknál hanem 18,lehet rá valami megoldás?gondoltam ha az ablakszárny és tok közé ragasztanák szigetelő gumit+ levenném a takaró léceket és alá raknák valami szigetelést, vagy nem tudom. egyébként azt sem értem hogy szelelhet a tok és a fal között ha kint neki van nyomva a hungarocell!?

jan. 17. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!