A kazánunk nyomása fűtés alatt 1,5-te lett beállítva, de mikor nem megy a fűtés, leesik majdnem 0-ra. Ez normális?
Várd meg amig lehül a viz.Ekkor kell 1.4-1.5 re állítani.
Ha nem kondenz kazán,akkor a fűtővizet állitsad 60 fokra .
Kondenznél 56 is bőven elég. A használati meleg víz,ha ezt is tud a kazán bőven elég a 45 fok.
Azért esik le,mert a tágult vízhez lett állítva .
Szerintem az nem jó, nem szabad annyit ingadozni neki.
Nekem 1-re van állítva hidegen és kb 2-re meg fel amikor fűt.
Felkellene nyomatni levegővel a tágulási tartályt.
Tehát leengedni a vízből és utána nyomatni a levegőt .
Én ezt saccra szoktam, majd úgy állítom be a nyomást.
Van egyáltalán levegő a tágulási tartályban?
Maga a víz nem tágul sokat, 20-60C között 1%. Pont azért kell a rugalmas levegő a tartályba, hogy közel állandó értéken tartsa a nyomást.
Tudtommal akkor jó, ha pár tizedet változik csak a nyomás
Az utolsónak!
Ha elmegy egy hét alatt a nyomás, annak nyomának kell lenni.
Keresd meg, hol mehet el a víz, mert a sok töltéssel vízkövet viszel be a rendszerbe. Drága lesz hosszútávon.
Valahol levegő lehet a rendszerben. A levegőnek melegítés hatására megnő a nyomása. Légtelenítsd ki a rendeszer rendesen, radiátoronként, méghozzá maximumra felfűtve a vizet. Ilyenkor kiválik a vízből a megkötött gázok nagy része.
Ha lehült, tölts rá. Melegítéskor elképzelhető, hogy a szelepen kienged valamennyi vizet a kazán, ha túllépi a maximumot. De ez normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!