Mennyibe kerül belülröl megépíteni egy 100m2es házat?
Valahol a kettő között.
De inkább 30+
Max 10 millió, minőségi anyagokból, ha saját magadnak csinálod!!!
A víz / Gáz / áram bevezetése fog elvinni ebből legalább 4 milliót összesen.
Ha már áramot is vitetsz be egycsapással a H tarifás áramkört is igényeld meg, legalább kettő darab azonos típusú klímára.
Ja és mégvalami. Felejtsd el az összes kerámia, meg hidegburkolatot! Csak melegburklolat, abból is vízállót, ha egyben tűzálló is az mégjobb!
Én is mostanában újítgatok, csk 52 nm hőszigetelő lábazati xps beltérre volt 220 ezer ft... Aki 20-30 millióval akar jönni az erősen le akar rántani! Klímát is ha veszel én elhiszemn, hogy 280-330 körüli ajánlatokat adnak neked a klímások, de a nagykerben a klíma csak 140 ezer ft!!! Külföldön mégolcsóbb (pl: szlovénia) Gáz külön meg nem kell bele mert 3 méter távolságig (split + külső egység) a sját gyári gázmennyisége elegendő!!!
Azaz ha tudod melyik csapokat kell elzárni stb, egyedül is felrakhatod féláron magadnak!
Előző voltam.
Utolsó, mit értesz azalatt hogy
" Csak melegburklolat, abból is vízállót, ha egyben tűzálló is az mégjobb!"
Például konyhába mi mást lehet lerakni ha nem metlaki lapot? Vagy csempe helyett milyen melegburkolatra gondolsz? Valami modern műanyag lap?
Konyhába?
Simán tölgypadló..
Falra mehet műanyag, én baromira megbántam az összes kerámia burkolatot, mert baromi hideg, megáll a pára rajta, és csúszik is vagy nehezen szárad fel, necces rögzíteni rajta dolgokat, ha nem találja el mögötte az ember a téglát csak modjuk a tégla közét.
"megbántam az összes kerámia burkolatot, mert baromi hideg"
Padlófűtéssel nincs ilyen gond.
"Simán tölgypadló"
Hajópadlóra gondolsz? Elázik a víztől nem? És ugye a hagyományos fölmosás sem működik, mert viaszos cuccal szokták csuszikolni.
Csempe helyett milyen műanyagburkolatot javasolsz? Nem karcolódik össze idővel? Bírja -e vajon azt a hőt, amely teszem azt a sparhelt vagy a tűzhely fölött keletkezik?
Padlófűtéshez felverheted az egész szigeteletlen beton aljzatot és újrabetonozhatod, ez főleg akkor buli, ha földszinten laksz társasházba, meg kb 5x annyiba is kerül mint egy melegburkolat alatta xps-el.
A normális svédpadló nem ázik el, de gondolom egyébként sem uszoda lenne a konyhából, felmosni , kiborítani rá egy vödör vizet, gond nélkül lehet, és egy csőtörés sem fogja végérvényesen kinyírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!