Viessmann Vitodens 100 W kombi kazán rendszernyomást miért nem tudom növelni a szabályzó szeleppel?
#10 nem úgy érti.
Úgy érti, hogy nem ez az a szelep vagy szabályozó amit neked el kellene tekerned, nem ezzel lehet a nyomást növelni.
Valamit félreérthettél.
Ami a készüléken van ahhoz ne nyúlj hozzá! A vizet kell ráengedni a rendszerre, attól lesz benne nagyobb a nyomás. Egy sima pillangószelepet keress , nálunk ilyen avn az egyik vízvezetéken:
Ez az amivel nekünk vizet lehet engedni a rendszerbe és ettől emelkedik a nyomás a rendszerben, nem a készülék valamelyik szabályozójától.
lehet, hogy tévedek én is meg az előző válaszoló is, de lehet, hogy nem. Ha nem tévedünk, akkor viszont bajt okozol ha azt a kék valamit próbálod állítgatni.
ilyen golyós szelep is természetesen része a kazán csatlakoztatott részeinek, a falból jövő vízvezetékre van illesztve. Ezzel lehet szükség esetén, pl. komolyabb javításkor elzárni átmenetileg a külső hálózati vizet az un. "előremenő" meleg vizet.
A korábbi turbós kazánunkon is tudtam melyik az a golyós szelep, amivel tudok vizet engedni a kombi kazán fűtőrendszerébe, az remekül működött 20 éven át. A Viessmann Vitodens kazánjába szerencsétlen módon a tervező nem golyós csapot álmodott meg, hanem a fenti képen látható "flakon kupakot" , aminek az elfordítása igen körülményes, bizonytalan, jelen esetben lehetetlen.
Akinek más márkájú kazánokkal van tapasztalata nem valószínű, hogy irányt tudna mutatni a probléma megoldásához. Arra számítottam, hogy ezt a kazán típust ismerő júzer, esetleg szakmabeli olvassa és hozzászól.
Segíteni próbáltunk.
De mivel te nem csapról beszéltél, hanem szabályzóról, meg szabályzó szelepről,a 2 nem ugyanaz.
Ha annyit írsz, hogy ez a feltöltő víz csapja a kazánon; az egyèrtelmű.
szakmai zrtminus technicusokat kérsz rajtam számon, mikrozsargon ismeretét ne várd el egy mezei felhasználótól. A részletes leírásból, a körülményekből, és a csatolt képből egyértelműen kiolvasható egy átlagos képességekkel bíró ember számára, hogy mire lenne szükség segítő szándék esetén.
Ez utóbbi helyett rossz szándékú, lenéző basztatás a válasz. Magyarországon élünk, hiába no, többet ebben a környezetben nem érdemes remélni.
Megpróbálom majd inkább német és angol fórumokon, még ha ez többlet erőfeszítést igényel is.
Ez nem mikro zsargon, csupán pontosan kell fogalmoznod mit is szeretnèl ès mièrt! Ez elvárható olyantól is aki műszaki analfabèta, ès járt iskolába. Mit ès mièrt. Ennyi. Körbe lehet írni a dolgokat.
Sehol sem írtad, hogy vizet szeretnèl ráengedni, ès ezzel kell. Ugyanazt az èrtelmetlen dolgot hajtogattad.
Ès mèg mi kèrjünk bocsánatot....
aki ezt a szöveg,- és képi környezetből nem tudta 5 sec alatt kiolvasni, az legyen szerény, de ne legyen büszke arra, hogy szakembernek gondolja magát víz,- gáz,- fűtés szerelő szakmában.
Nem kell bocsánatot kérni azért, mert nem ismeri valaki a helyes választ a kérdésre, elég lenne lenéző basztatás helyett csendben maradni.
Valahol kell lenni egy tartálynak rajta és azon van egy szelep, ami pont úgy nézki mint az autógumi szelep.
Na itt ha nyomatsz bele levegőt akkor emelkedik a nyomás és jó is lesz.
AMúgy lehet pont ez a baj és ez a gyógyír rá.
Terméketlen diskurzus lezárása:
A problémát megoldottam. A fenti kazán típus fűtő rendszerének víznyomását az ásványvizes flakon kupakjához hasonló szeleppel egy erős kéziszerszám bevetésével elfordítottam az óramutató járásával ellentétes irányba. A rendszer nyomást ezzel megnöveltem 1,5 bar-ra.
Sajnos igaznak bizonyult a hipotézisem, ez fenti alkatrész über gagyi minőség, döbbenetes, hogy egy magára, a hírnevére sokat adó Viessmann gyártó cég megengedi magának, hogy egy néhány hónapos Vitodens 100 W kombi kazánjába ilyen gyatra minőségű alkatrész üzemszerű, gyári előírás szerinti használatát elllehetetlenítse, mert ezen spórol, miközben a piac legdrágább márkáját képviseli. Csalódott vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!