Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Viessmann Vitodens 100 W...

Viessmann Vitodens 100 W kombi kazán rendszernyomást miért nem tudom növelni a szabályzó szeleppel?

Figyelt kérdés
a kazántest alján van egy kék színű tekerhető szelep, de kézzel nem tudom elforgatni. Meg sem moccan.A kazán pár hónapos. Szerelő hétvégén nem elérhető. Tudnátok segíteni hasonló tapasztalat alapján?

#kazán #viessman
2023. nov. 24. 20:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

#10 nem úgy érti.

Úgy érti, hogy nem ez az a szelep vagy szabályozó amit neked el kellene tekerned, nem ezzel lehet a nyomást növelni.

Valamit félreérthettél.

Ami a készüléken van ahhoz ne nyúlj hozzá! A vizet kell ráengedni a rendszerre, attól lesz benne nagyobb a nyomás. Egy sima pillangószelepet keress , nálunk ilyen avn az egyik vízvezetéken:

[link]

Ez az amivel nekünk vizet lehet engedni a rendszerbe és ettől emelkedik a nyomás a rendszerben, nem a készülék valamelyik szabályozójától.

lehet, hogy tévedek én is meg az előző válaszoló is, de lehet, hogy nem. Ha nem tévedünk, akkor viszont bajt okozol ha azt a kék valamit próbálod állítgatni.

2023. nov. 26. 14:37
 12/19 A kérdező kommentje:

ilyen golyós szelep is természetesen része a kazán csatlakoztatott részeinek, a falból jövő vízvezetékre van illesztve. Ezzel lehet szükség esetén, pl. komolyabb javításkor elzárni átmenetileg a külső hálózati vizet az un. "előremenő" meleg vizet.

A korábbi turbós kazánunkon is tudtam melyik az a golyós szelep, amivel tudok vizet engedni a kombi kazán fűtőrendszerébe, az remekül működött 20 éven át. A Viessmann Vitodens kazánjába szerencsétlen módon a tervező nem golyós csapot álmodott meg, hanem a fenti képen látható "flakon kupakot" , aminek az elfordítása igen körülményes, bizonytalan, jelen esetben lehetetlen.

Akinek más márkájú kazánokkal van tapasztalata nem valószínű, hogy irányt tudna mutatni a probléma megoldásához. Arra számítottam, hogy ezt a kazán típust ismerő júzer, esetleg szakmabeli olvassa és hozzászól.

2023. nov. 26. 14:50
 13/19 anonim ***** válasza:

Segíteni próbáltunk.

De mivel te nem csapról beszéltél, hanem szabályzóról, meg szabályzó szelepről,a 2 nem ugyanaz.

Ha annyit írsz, hogy ez a feltöltő víz csapja a kazánon; az egyèrtelmű.

2023. nov. 26. 16:22
 14/19 A kérdező kommentje:

szakmai zrtminus technicusokat kérsz rajtam számon, mikrozsargon ismeretét ne várd el egy mezei felhasználótól. A részletes leírásból, a körülményekből, és a csatolt képből egyértelműen kiolvasható egy átlagos képességekkel bíró ember számára, hogy mire lenne szükség segítő szándék esetén.

Ez utóbbi helyett rossz szándékú, lenéző basztatás a válasz. Magyarországon élünk, hiába no, többet ebben a környezetben nem érdemes remélni.

Megpróbálom majd inkább német és angol fórumokon, még ha ez többlet erőfeszítést igényel is.

2023. nov. 26. 16:32
 15/19 anonim ***** válasza:

Ez nem mikro zsargon, csupán pontosan kell fogalmoznod mit is szeretnèl ès mièrt! Ez elvárható olyantól is aki műszaki analfabèta, ès járt iskolába. Mit ès mièrt. Ennyi. Körbe lehet írni a dolgokat.

Sehol sem írtad, hogy vizet szeretnèl ráengedni, ès ezzel kell. Ugyanazt az èrtelmetlen dolgot hajtogattad.

Ès mèg mi kèrjünk bocsánatot....

2023. nov. 26. 16:46
 16/19 A kérdező kommentje:

aki ezt a szöveg,- és képi környezetből nem tudta 5 sec alatt kiolvasni, az legyen szerény, de ne legyen büszke arra, hogy szakembernek gondolja magát víz,- gáz,- fűtés szerelő szakmában.

Nem kell bocsánatot kérni azért, mert nem ismeri valaki a helyes választ a kérdésre, elég lenne lenéző basztatás helyett csendben maradni.

2023. nov. 26. 16:54
 17/19 anonim ***** válasza:

Valahol kell lenni egy tartálynak rajta és azon van egy szelep, ami pont úgy nézki mint az autógumi szelep.

Na itt ha nyomatsz bele levegőt akkor emelkedik a nyomás és jó is lesz.

AMúgy lehet pont ez a baj és ez a gyógyír rá.

2023. nov. 27. 18:44
 18/19 A kérdező kommentje:
köszi , de nekem a fűtőrendszerben a víznyomást kell növelnem, ahhoz a külső hálózatból kell vizet engednem .
2023. nov. 27. 20:01
 19/19 A kérdező kommentje:

Terméketlen diskurzus lezárása:

A problémát megoldottam. A fenti kazán típus fűtő rendszerének víznyomását az ásványvizes flakon kupakjához hasonló szeleppel egy erős kéziszerszám bevetésével elfordítottam az óramutató járásával ellentétes irányba. A rendszer nyomást ezzel megnöveltem 1,5 bar-ra.

Sajnos igaznak bizonyult a hipotézisem, ez fenti alkatrész über gagyi minőség, döbbenetes, hogy egy magára, a hírnevére sokat adó Viessmann gyártó cég megengedi magának, hogy egy néhány hónapos Vitodens 100 W kombi kazánjába ilyen gyatra minőségű alkatrész üzemszerű, gyári előírás szerinti használatát elllehetetlenítse, mert ezen spórol, miközben a piac legdrágább márkáját képviseli. Csalódott vagyok.

2023. nov. 28. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!