Kültéri szerelőakna lehetséges?
Figyelt kérdés
sajnos a kertes házunk úgy van megépítve, hogy nem tudunk egy garázst építeni, csak egy betonplacc van a ház előtt bent a telken ahol áll az autó. azt találtam ki, hogy ások egy aknát (hosszt és szélességet még nem tudom) kb 210-220cm mélyen. az alját feltöltöm nagyszemű kavicsokkal, arra jön egy olyan rács amin lehet rendesen mozogni és a víz átfolyik rajta, a maradék magasság meg 175-180cm lesz ahol lehet kényelmesen szerelni. ez így működhet? ha nem akkor tudna valaki más megoldást ami működik?2023. szept. 3. 18:16
11/17 anonim válasza:
Ha nem szerelsz minden nap, akkor tök felesleges az akna.
Építs zárszelvényből rámpát. Szétszedhetőt, hogy a két oldalát össze tudd rakni egymás mellé és elviszed hátra ahol nincs útban ha nincs rá szükség. Ehhez a beton plaxx adott is
És/Vagy vegyél egy komolyabb krokodil emelőt.
12/17 anonim válasza:
13/17 anonim válasza:
Ahol magas a talajvizszint, pl. 1 méterre van, ott hogyan lehet szerelőaknát csinálni?
14/17 anonim válasza:
Alaposan le kell szigetelni és olyanra kell csinálni hogy elbírja a víz nyomását. Azt már érdemesebb hozzáértő mérnökkel, statikussal megterveztetni, nem csak úgy immel-ámmal "kizsaluzzuk, szombat délután a ahaverokkal kiöntjük oszt egy darabig örökös" mert abból baj lesz.
15/17 anonim válasza:
#14 Köszönöm a választ. Mivel szigetelnéd le viznyomás ellen?
16/17 anonim válasza:
Nincs ott tényleges nyomás, csak víz felszivárgás. Egyébként medencefesték néven kapsz vízzáró felületet, akkor se le,se fel nem lesz víz szivárgás.
17/17 anonim válasza:
Ne foglalkozz ezekkel Tesó.
Csináljad megfele.Én is most fogtam neki.
Mivel furgonjaim vannak,nem tudom befedni mert nagyon magas/otromba lenne.
Búvárszivattyút neki,ha sok a víz.
Nem kell oda statikus meg építészmérnök...zsalukő,beton,tetejét lefeded deszkával, oszt jóccakát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!