Kültéri szerelőakna lehetséges?
- A peremére végig szögvas, hogy bele ne csússzál az aknába.
- Az akna min. 1 méterrel hosszabb legyen mint az autód, hogy ki-be tudjál menni akkor is, ha felette áll az autó.
- Vigyél le világítást és konnektort.
- Nem árt, ha van felette tető ami megvéd az időjárástól.
- A rács felejtős, mert a lepotyogott csavarokat az életben nem találod majd meg.
Stb...stb...
Simán megoldható. Vasúton dolgoztam, ott is volt külső akna több is. Le voltak csatornázva. Amelyik el volt dugulva, abban nagyon durván megállt az eső. Szóval a zsomp jó ötlet!
Gondolom nem lesz minden nap használatban, úgyhogy érdemes oylan tetót csinálni rá ami nem ázik be, és lehet rajta járni, nem veszélyes, nem esik bele a gyerek, stb.
Elméletileg jó az ötlet, de... és itt jönnek amiket előttem már felsoroltak.
Ha esik, fel fog telni vízzel még akkor is ha idővel elszivárog majd a földbe.
Ez balesetveszélyes ha kutya, macska, gyerek van a közelében.
Nem olyan egyszerű megcsinálni, mint ahogy elsőre gondolná az ember, ráadásul lehet, hogy olyan mélységben túl puha/túl tömör lesz a talaj és már vagy nem marad meg a kavics vagy nem tud elszivárogni a víz.
Lehet, hogy abban a mélységben már pont BE fog jönni a víz az aknába, ha olyan a talajvíz.
Mindenképpen fedettnek kell lennie.
De persze mindenre lehet megoldást találni, akár kialakíthatod úgy is, hogy ne bele folyjon az esővíz hanem mellette folyjon el mert peremet csinálsz neki, lejtéssel építed meg stb. Le tudod úgy is takarni, hogy ne essen bele eső vagy hó se.
Azért nem árt megnézni a 8 által javasolt alternatívát, mert lehet elsőre drágábbnak tűnik, de talán ott mégis egyszerűbb lesz, csak te látod a telek adottságait.
En tuti nem hasznalnek ollos emelot meg hasonlot. Rohadtul veszelyes. Alapbol is, de az se mind1 milyen jo feluleten allitod fel.
Anno egy melohelyemen mokoltam a kocsimat egy ilyen alol. Koszi, de soha tobbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!