Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Esővízet milyen messzire...

Esővízet milyen messzire vezessük el a háztól?

Figyelt kérdés
SZiasztok. Tudom, a válasz, nagyon messzire. De komolyan. AZ eresz végénél egy lánccal lesz levezetve a víz, egy kavicsokkal teli elvezető gödörbe. A lánc nagyságrendileg 40--50 cm re lehet a faltól. Érdemes a kaviccsal töltött gödör ház felé eső felét, akár 2/3 részét körben kifóliázni, hogy kvázi ne mehessen a leömlő víz az alap felé? Vagy inkább egy tölcséres,hattyúnyakas megoldással vezessük a csatornába? Agyagos a talaj nálunk,a tető egy ereszhez tartozó mérete kb 13x6 m.
2023. aug. 29. 17:02
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

nekem az agyagos földbe 2 db szikkasztó kutat ástak le. Az egyik legalább 2 méter mélyre került, mert ott kezdődött a kavics réteg, a másikat nem láttam készülni. kb 5 méterre van a háztól mindegyik, KG csövekkel van bele vezetve.

Az alap felől drén lemezt kellene rakni, és kifelé lejtetni a háztól.

2023. aug. 29. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!