Tapasztalatok használt mobilházzal?
Sziasztok!
Van esetleg itt olyan, aki vett már használtan mobilházat?
Konkrétan ilyenekre gondolok:
Gondolkozom, hogy nyaralónak ilyet vennék telekre.
Volt gond a hatóságokkal? Kellett kérnetek telepítési/építési engedélyt? Ha jól tudom ez nincs szabályozva általánosan így a HÉSZ szabályozza minden településen.
Volt gond magával az épülettel? Szükséges volt nagyobb javításra/felújításra mielőtt használatba vettétek?
Egyszerűen ment a közművekre való rácsatlakozás? Esetleg volt szolgáltató amelyik problémázott?
Van egyéb tapasztalatod, amit meg tudnál osztani ezzel kapcsolatban?
Hú,a legdrágább az nagyon tetszik,a tetőteraszos 46 millás. :-)
A használtak közt is vannak klasszak,nyaralónak tök jók,
főleg ha kis terasza is van.
Egyedül a fűtést nem tudtam értelmezni,hogy vezetékes gázra nem
köthetőek,de palackos gázzal meg hogy lehetne fűteni?
Az elektromos fűtés akkor egyszerűbb megoldás lehet.
Én az olcsóbbakat néztem azért, 10M alatt. :)
Fűtés miatt én nem parázom, mert ott a klíma ha egy kicsit hűvösebb van, szóval nem gáz ha nincs gáz. :)
De sehol se találtam még olyat aki birtokolt ilyet.
Itthon csak akkor tudod ha lakóépületté van minősítve az ingatlan. Egy nyaralóba is csak akkor tudod magad bejelenteni, ha az át van minősítve. Mint írtam, ez minden településen más feltételekkel megy. Ha egy mobilházat felhúzol egy nem lakóövezeti telekre, akkor jó eséllyel nem fogsz tudni bejelentkenzi. Ha lakóövezeti a telek és minden közmű megvan, akkor engedélyezheti a helyi hatóság.
Az, hogy amerikában mi van teljesen irreleváns, mert ott nem a magyar jogszabályok a hatályosak.
8. Nem így van!
Én vagyok a 7-es válaszoló a szomszédom és én is külterületen lakunk gazdasági épület az ingatlan megnevezése! De a lakcímkártya rendesen ide szól és állandóan itt lakunk, normálisan bejelentve, meg itt (ez egy falu szőlőhegye) mindenki szinte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!