Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Költségvetés készítésnél az...

Költségvetés készítésnél az anyagárat,hogy számolják?

Figyelt kérdés

Úgy értem,aki költségvetés készítő programmal csinálja ott a program,hogy számolja az anyagot? Egy adott m2-re az árát.

Aki tudja,megköszönném.

2023. aug. 12. 16:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Amit nem te biztosítasz, azt igen.
2023. aug. 12. 18:25
 2/6 anonim ***** válasza:
Úgy értem, a programba beírja az anyag egységárát, amin ő beszerzi, és a program felszorozza a nm-rel.
2023. aug. 12. 18:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Kèrdès milyen anyagról beszèlünk.

Egy gerenda darabárát nem lehet nègyzetmèterrel felszorozni.

2023. aug. 12. 19:27
 4/6 A kérdező kommentje:
Például zsákos anyagnál,mondjuk egy csemperagasztónál is négyzetmétert számolnak? Nem azt,hogy mennyibe került mondjuk 5 zsák?
2023. aug. 12. 19:44
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy ő akarja. Nincs írott szabály. Kiadósság alapján számolja, ès kerekíti. Èrtelem szerint fèl zsákot nem tudsz venni, ezt felkerekítik.

De lehet, hogy tovább viszi a maradèkot, ès felèt fizeted.

Olyan pontosan nem igen lehet mindent kiszámolni, mindig van kerekítès, selejt, előre nem látható dolgok(vágási selejt, kiegyenesített fal stb.)

2023. aug. 12. 20:02
 6/6 A kérdező kommentje:

Értem.Még akkor az a kérdés,hogy akkor a megrendelőnek a kivitelező a kiszámolt költségvetést fogja elküldeni? Annak az ára ebben az esetben nem érdekes,hogy mennyi lesz mondjuk egy raklap ragasztó? Ezt a program úgy számolja norma alapján?

Természetesen az anyagot is kivitelező állja,úgy tettem fel a kérdést.

Köszönöm.

2023. aug. 12. 23:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!