Igaz, hogy a sarokházak nem annyi szépszerűek?
Figyelt kérdés
Ez miért van? Kertvárosi házakra gondolok amik az utcasarkon állnak és a ház eleje és oldala egyből az utcán van. Egyik szempont biztos az, hogy nagyobb területen kell a havat lapátolni. De ha egyik oldalán nincs járda és így nem kell lapátolni miért népszerűtlenebb ez a ház típus? Vagy ti miért nem laknátok ilyen házban?2023. aug. 7. 16:29
1/5 anonim válasza:
Mert az ablakok mindjárt az utcáról elérhetők. Olyan házat sem vennék ahol a bejárati ajtón kilépve mindjárt az utcán találom magam.
2/5 mindentudó99 válasza:
Azért ilyen házaknál nem az utca fele van a bejárat. Egyébként ha neked megfelel vedd meg. Az tény a sötétítő függönyök behúzva lennének mindíg hogy ne lássanak be.
3/5 anonim válasza:
Én direkt sarokházat akartam, egyel kevesebb szomszéd :)
Végül nem jött össze.
Mondjuk en sosem vennék olyan házat, ahol az utcára nyílik az ablak előkert nélkül.
4/5 anonim válasza:
Sarokház hátránya:
- 2x akkora részen kell takarítani az utcát
- 2 oldalról jön az utcazaj, utcabűz. Ez különösen hatványozódik városi házak esetén.
- megtörtént eset: házfallal határos ház oldalát a sötét mellékutca felől kibontották és kirámolták a házat. A család nyaralt.
Előnye:
- Mivel 2 utcára nyílik, ha a mérete megengedi a felét el lehet adni szolgalmi út nélkül,
- bármilyen vállalkozásra le lehet választani, pl. autószerelő vagy egyéb műhely, mert a lakóháztól teljesen szeparált.
5/5 anonim válasza:
Én is mindjárt arra gondoltam, hogy két oldalról zajos, de az előzőek érvelése is helytálló.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!